Χαλβάς φούρνου με κρέμα (συνταγή χωρίς λάδι)! | Aspas_recipes

Χαλβάς φούρνου με κρέμα (συνταγή χωρίς λάδι)!

xalvas-simigdalenios-me-nhstisimh-krema

Ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό για όλες τις ώρες ! Ιδανικά για την περίοδο της Σαρακοστής!

Υλικά

Για τη βάση:

1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού 

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό 

1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα


xalvas-ston-foyrno-me-nhstisimh-krema

Για το σιρόπι:

300 γραμμάρια  ζάχαρη

400 ml  νερό

Για τη κρέμα:

1 λίτρο γάλα σόγιας ή αμυγδάλου

150 γραμμάρια ζάχαρη

75 γραμμάρια  κορν φλαόυρ ή νισεστέ

2 βανίλιες

xalvas-foyrnoy

Οδηγίες

Για την βάση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , τον χυμό, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.

 Βάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ελάχιστα βουτυρωμένο πυρέξ , το στρώνουμε με ένα κουτάλι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 160 βαθμούς στον αέρα) για 40- 60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

simigdalenios-xalvas-foyrnoy-me-nhstisimh-krema

Για το σιρόπι

 Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά , κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε (λίγο- λίγο με ένα κουτάλι ) τη κρύα βάση. 

Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει. 

 Για την κρέμα 

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, το κορν φλαουρ  και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε ζωηρά για να διαλυθεί  καλά το κορν φαλουρ. Τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

xalvas-foyrnoy-me-krema

Τοποθετούμε την κρέμα ζεστή πάνω από το γλυκό. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο  , καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!!!

Συμβουλές

Για όσους δεν νηστεύουν μπορούν στην συνταγή του χαλβά να βάλουν αντί χυμό πορτοκαλί -γάλα και στην κρέμα αντικαταστείτε το γάλα σόγιας με κανονικό γάλα.


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments