Στη Σουηδία αυτά τα τσουρεκάκια κανέλας ονομάζονται kanelbullar και είναι παραδοσιακή συνταγή. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείς τη Σουηδία και να μην τα δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά.
Αφράτα τσουρεκάκια , με γεύση και άρωμα κανέλας, για τις πρωινές ή απογευματινές υπογλυκαιμίες μας!!!
Δείτε ακόμα Ρολάκια κανέλας / Κυπριακές ταχινόπιτες με σιρόπι
Υλικά
500 ml γάλα
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ή 1 καλουπάκι φρέσκια
1 μπέικιν
Μια πρέζα αλάτι
1200- 1300 γρ αλεύρι
Βιτάμ και κανέλα
1 αυγό + 2 κ.σ γάλα για το άλειμμα
Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
Πέντε λεπτά βράσιμο
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (χλιαρό) και διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε σε πέντε μέρη και ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο, το αλείφουμε με το Βιτάμ και πασπαλίζουμε με κανέλα. Διπλώνουμε στη μέση και κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες φάρδος 2,5 εκατοστά. Τα τεντώνουμε, τα στρίβουμε και τα κάνουμε κόμπο.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν κάνα μισάωρο και αλείφουμε με το αυγό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας.
Όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με λίγο σιρόπι(ζεστό) και τα γυρίζουμε ανάποδα για να γυαλίσουν και από πάνω. Δεν θέλουν πολύ σιρόπι.
Καλή σας επιτυχία!!
0 comments