Νηστίσιμα ρολάκια σοκολάτας με μέλι ! | Aspas_recipes

Νηστίσιμα ρολάκια σοκολάτας με μέλι !

rolakia-sokolatas

Υπέροχα μελωμένα #ρολάκια #σοκολάτας με #ταχίνι κακάο ή #νηστίσιμη #πραλίνα φουντουκιού που λιώνουν στο στόμα! Ιδανική συνταγή για περιόδους νηστείας και όχι μόνο!


rolakia-sokolatas1

Για τα εύκολα #νηστίσιμα #ρολάκια #σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Για την ζύμη

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

7 γραμμάρια (1 φακελάκι) μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

30 γραμμάρια μέλι 

140 ml χλιαρό νερό

20 ml ελαιόλαδο
 
Για την γέμιση

200 γραμμάρια ταχίνι με κακάο ή νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού 

τριμμένα φουντούκια 
 
Για το σιρόπι (προαιρετικά )

200 ml νερό

200 γραμμάρια  ή μέλι 

rolakia-sokolatas2

Επάλειψη 

1 κουταλιά σούπας μέλι 

3-4 κουταλιές νερό 

rolakia-sokolatas3
 
Οδηγίες για την ζύμη 

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης εκτος απο το αλεύρι και χτυπάμε για λίγα λεπτά .

Προσθέτουμε το αλεύρι  σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να  έχουμε μια μπάλα  ζύμης.

rolakia-sokolatas4

rolakia-sokolatas5
 
Βάζουμε τη ζύμη σ’ ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και νa αυξηθεί ο όγκος της. 
 
rolakia-sokolatas6

Σ’ έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και απλώνουμε πάνω τη γέμιση .
Πασπαλίζουμε  αν θέλουμε  με τριμμένα φουντούκια 
Τυλίγουμε το φύλλο έτσι που να σχηματίσουμε ένα ρολό.

rolakia-sokolatas7 rolakia-sokolatas8

rolakia-sokolatas9rolakia-sokolatas10

rolakia-sokolatas11
 
Στρώνουμε ένα ταψι με λαδόχαρτο η λαδώνουμε ένα πυρέξ. 
Κόβουμε τον κύλινδρο ζύμης σε 10 κομμάτια (2 δάχτυλα πάχος περίπου) . Τοποθετούμε τα άψητα ρολάκια σοκολάτας στο ταψί  Σκεπάζουμε το ταψί και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.

rolakia-sokolatas12

rolakia-sokolatas13
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και ψήνουμε για 20-25  λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας .

Για το σιρόπι.

Μπορούμε να παραλείψουμε το σιρόπιασμα. Όμως το σιρόπι τα διατηρεί μαλακά και αφράτα για πολλές μέρες .

Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
rolakia-sokolatas14

 Όταν τα ρολάκια σοκολάτας ψηθούν τα  βουτάμε ζεστά, λίγα – λίγα, για πολύ λίγο, στο χλιαρό όχι καυτό ) σιρόπι να τραβήξουν και να μελώσουν. Τα  αφαιρούμε απ’ το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. 

rolakia-sokolatas15

Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη αν θέλουμε ή βάζουμε ακόμα λίγο ταχίνι -κακάο ή νηστίσιμη πραλίνα  και τριμμένο φουντούκια από πάνω .

rolakia-sokolatas16
 
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Instagram 

Follow me on Pinterest

0 comments