Cinnamon rolls! Τα πιο αφράτα ρολά κανέλας!!! | Aspas_recipes

Cinnamon rolls! Τα πιο αφράτα ρολά κανέλας!!!

rolakia-kanelas-cinnamon-rolls

Τα πιο αφράτα σπιτικά ρολά κανέλας που θα φτιάξετε είναι αυτά! Τα πιο μαλακά ! Ξετρελαίνουν μικρούς μεγάλους! Δοκιμάστε τα και θα δείτε!

Δείτε ακόμα Τσουρεκάκια κανέλας 

cinnamon-rolls

Υλικά για την ζύμη 

 360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 3/4 φλιτζανιού αλεύρι)

 50 γρ  Ζάχαρη (1/4 φλιτζανιού)

1/2 κ.γ. Αλάτι (προσθέστε το ενώ η ζύμη αναμειγνύεται)

50 γρ λιωμένο βούτυρο

180 γρ Ζεστό Γάλα (3/4 φλιτζανιού) 

1 Μεσαίο Αυγό (Αν δεν τρώτε αυγά, μπορείτε να αντικαταστήστε  το αυγό με 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας γάλα)

7 γρ Ξηρή Μαγιά (1 πακέτο ξηρή μαγιά)

Ακόμα 

60 γρ Βούτυρο μαλακωμένο - λιωμένο και κρύο για το φύλλο 

Για την γέμιση

100 γραμμάρια Καστανή Ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)

1 κουταλιά σούπας κανέλα

1/2 κουταλιά σούπας  κορν φλάουρ

1/4 κουταλάκι του γλυκού  Αλάτι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη την κανέλα το αλάτι και το κορν φλάουρ.

Γλάσο τυριού κρέμας:

100 γραμμάρια  τυρί κρέμα Φιλαδέλφειας (1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα)

 40 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη (1/3 φλιτζανιού)

1 κουταλάκι του γλυκού  βανίλια

γάλα 

Για το γλάσο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί .Ξεκινήστε με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και προσαρμόστε το  στις προτιμήσεις σας. Για ένα λεπτότερο γλάσο προσθέστε περισσότερο γάλα.

Αν θέλετε περισσότερο γλάσο, διπλασιάστε τη συνταγή γλάσο.

cinnamon-rolls

Οδηγίες

Σε μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα το αυγό το λιωμένο βούτυρο και την μάγια και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα . 

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι-ζάχαρη στο μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε. 

rolakia-kanelas

Αυτό είναι το μυστικό για τα πιο αφράτα ρολάκια κανέλας.

Αν η ζύμη  σας κολλάει λίγο μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας επιπλέον αλεύρι (ΜΗΝ προσθέσετε περισσότερα από αυτό όμως, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και πραγματικά να κολλάει στα χέρια.  )

Λαδώστε πολύ καλά τα χέρια σας , πιάστε την ζύμη και τοποθετείστε  την σε λαδωμένο μπολ . Κλείνουμε με μεμβράνη και  αφήνουμε να φουσκώσει από 30 λεπτά - 2 ώρες ανάλογα την ζέστη του σπιτιού σας.

Αφού διπλασιαστεί η ζύμη  μας την τοποθετούμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

Αν δεν υπάρχει αρκετό αλεύρι ο πλάστης θα κολλάει στο ζυμάρι.

Ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το βούτυρο.

Πασπαλίζουμε παντού με το μείγμα κανέλας και πατάμε από πάνω όλη την επιφάνεια με τον πλάστη ελαφρά.

cinnamon-rolls

Τυλίγουμε σε ρολό. Χωρίζουμε σε 9- 12 κομμάτια κόβοντας με μια κλωστή ή σπάγκο.

Τοποθετούμε σε ταψί και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο καλύπτουμε με το γλάσο! 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

rola-kanelas


0 comments