Υλικά 20-30 κρέπες ανάλογα το μέγεθος
240 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
50 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
580 ml γάλα
45 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο χλιαρό -όχι καυτό
Ακόμα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι , το κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Στο μπολ με το αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα του γάλατος και το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι-κόσκινο και βάζουμε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο βουτύρου. Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές μείγματος στο τηγάνι. Θέλουμε οι κρέπες να είναι στο μέγεθος πιάτο του γλυκού.
Μόλις η επιφάνειά της αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, αφαιρούμε από το τηγάνι.
Χτυπάμε την σκόνη μαζί με το γάλα σε σαντιγί.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια κρέμα γάλακτος ή Μόρφατ.
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Κόβουμε σε φέτες .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments