Γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι! | Aspas_recipes

Γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι!

 Γιουβέτσι με κοτόπουλο , χοιρινό ή μοσχαράκι! Εύκολο και γρήγορο πιάτο και ένα κολπάκι για να μην σας λασπώνει! Φτιάξτε το έτσι και θα με θυμηθείτε!


Υλικά για 4 άτομα
κοτόπουλο εδώ ή χοιρινό ή μοσχαράκι 700 γρ-1000 κιλό
250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 κουτί  ντοματάκια
1-2 κ.γ πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι ξερό
αλατι,πιπέρι


Οδηγίες
Αρχικά βράζουμε το κρέας μας αν χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι το βράζουμε στην χύτρα για 30 λεπτά να μαλακώσει . Το κοτόπουλο εδώ δεν το έβρασα (το εβαλα ωμό)λόγω το ότι γίνεται πολύ εύκολα.
Αν πάλι χρησιμοποιήσουμε χοιρινό το βράζουμε να μαλακώσει.Κρατάμε το ζουμί και το σουρώνουμε

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λαδάκι, το κρεμμυδάκι μας κομμένο σε κυβάκια  και το κρέας  μας  να τσιγαριστεί. Το φέρνουμε μια δυο γύρες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά!
Ρίχνουμε αλατάκι και πιπεράκι , το κουτί με τα ντοματάκια  τον πελτέ και το ζουμι του κρέατος που κρατήσαμε πιο πάνω. (εγώ εδώ συμπλήρωσα με νερό). Τοποθετούμε το κρέας με την σάλτσα του σε μία  μεσαίου μεγέθους γάστρα.

Βράζουμε για 15-20 λεπτά .. αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι να έχει αρκετό ζουμί το κρέας μας. Το χρειαζόμαστε γιατί σε αυτήν την σάλτσα θα βράσει το κριθαράκι μας .

 Το κολπάκι για να μην σας λασπώσει ποτέ ξανά 

Ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρολα βάζουμε μπόλικο νερό με αλατάκι να βράσει και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 5-10 λεπτά  ίσα ίσα που να αρχίζει να φουσκώνει .(να σκάσει που λένε)
Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το κριθαράκι μας .Ρίχνουμε το κριθαράκι μας στην ζεστή σάλτσα με το κρέας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νεράκι να καλύπτεται  το κρέας μας.  Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις 200-220 βαθμούς ή 200 αέρα για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας!
Δεν σκεπάζουμε την γάστρα μας!

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το φαγητό μας έχει λίγο ζουμάκι αλλά μην το φοβάστε θα το απορροφήσει το κριθαράκι. Έτοιμο το φαγητό  μας και καλή σας απόλαυση !!!!

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments