Κορνεδάκια σιροπιαστά!!!

kornedakia-siropiasta

Ένα ακόμα υπέροχο θεσσαλονικιότικο γλυκό! Εύκολα υπέροχα κορνεδάκια σε μισή ωρίτσα γλυκάκι έτοιμο στο πιάτο σας για να το απολαύσετε!

Δείτε ακόμα  Κορνεδάκια κλασικά  / Zeppolle   /  Τούρτα με ζύμη Σου  /  Προφιτερόλ


kornedakia-siropiasta2

Υλικά για 20 μίνι κορνεδάκια

1 φύλλο σφολιάτας

1 Μόρφατ

50-100 γρ άχνη

kornedakia-siropiasta3

Για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

λίγες σταγόνες λεμονιού

Ακόμα

  • Φιστίκι Αιγίνης ή καβουρντισμένο αμύγδαλο ή τρίμμα σοκολάτας

kornedakia-siropiasta4

Οδηγίες

Για τα κορνεδάκια

Κόβουμε την σφολιάτα σε 10 λωρίδες και την κάθε λωρίδα στην μέση.

Τυλίγουμε τις λωρίδες στα καλούπια.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού+νερό.

kornedakia-siropiasta5

Ψήνουμε 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Αφαιρούμε την σφολιάτα από τα καλούπια όσο ακόμα είναι ζεστά.

Τοποθετούμε σε σχάρα και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.

Βουτάμε ένα ένα κρύο κορνεδάκι  σε καυτό-ζεστό σιρόπι από όλες τις πλευρές για 5 δευτερόλεπτα. Τοποθετούμε σχάρα να στραγγίξουν .

kornedakia-siropiasta5

Για την κρέμα 

Χτυπάμε το Μόρφατ με την άχνη πολύ καλά μέχρι να γίνει σαντιγί.

Τοποθετούμε σε κορνέ.

Γεμίζουμε τα κορνεδάκια με σαντυγί και διακοσμούμε με ξηρό καρπό της επιλογής μας ή με τρίμμα σοκολάτας.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!!

kornedakia-siropiasta6

kornedakia-siropiasta7

kornedakia-siropiasta8


0 comments