Zeppole! Τα διάσημα ιταλικά σου με κρέμα ! | Aspas_recipes

Zeppole! Τα διάσημα ιταλικά σου με κρέμα !

 zeppole5

 Είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Είναι τα σουδάκια με κρέμα άλλα σε μια άλλη εκδοχή. Πιο λαχταριστά θα έλεγα και από γεύση αφρός!


zeppole2

Για να φτιάξουμε τα #zeppole θα χρειαστούμε :

Υλικά

Για τη ζύμη
:

1 φλιτζάνι νερό 200ml 

115  γραμμάρια βούτυρο

1 ⅓ φλιτζάνι αλεύρι περίπου 170 γραμμάρια

4 μεσαία αυγά

½ κουταλάκι αλάτι

zeppole3


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής 

Υλικά:

500 ml γάλα

3 κρόκους αυγών

100 γραμμάρια ή 1/2  φλιτζάνι ζάχαρη

60 γραμμάρια ή ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ περίπου 

40 γραμμάρια  βούτυρο 

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για Διακόσμηση:

Άχνη ζάχαρη

κερασάκια γλασσέ

zeppole4

Οδηγίες

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη. 

Προσθέστε το κορν φλάουρ την  βανίλια και  ½ φλιτζάνι  από το γάλα.

krema-zaxaroplastikis-patiseri

Ανακατέψτε. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί χωρίς να το βράσετε.

Χαμηλώστε την φωτιά ρίξτε το μείγμα ζάχαρης -κρόκων.

Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας και για να αποφύγετε το σχηματισμό σβόλων .

krema-zaxaroplastikis-patiseri2

Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η κρέμα αρχίσει να γίνεται αρκετά παχιά .


Μόλις δείτε ότι η κρέμα αρχίζει  να πήζει  προσθέστε το  βούτυρο και ανακατέψτε.

Μεταφέρετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη . 

Αφήστε να κρυώσει εντελώς.


Για την ζύμη των Zeppole

Οδηγίες

Σε ένα μεσαίο σκεύος κουζίνας ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.

Φέρτε σε βρασμό. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το αλεύρι αμέσως.

zymh-zeppole1

Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα  μέχρι  η ζύμη να γίνει μια μπάλα.

Συνεχίστε να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε  μίξερ.

zymh-zeppole2

Χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης  χτυπήστε το για  μερικά λεπτά  και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει.
Μόλις η ζύμη κρυώσει αρκετά ρίξτε τα αυγά ένα κάθε φορά. Προσθέστε το επόμενο αυγό ΜΟΝΟ μόλις το προηγούμενο ενσωματωθεί πλήρως.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα αυτά μπορούν να γίνουν και με το χέρι χωρίς τη χρήση του μίξερ. 

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη άκρη σε σχήμα αστεριού.


zeppole


Ψήσιμο 

Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 C αντιστάσεις.

Τοποθετείστε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σχηματίστε κύκλους με την βοήθεια ενός ποτηριού .
 Γυρίστε την λαδόκολλα από την άλλη πλευρά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο μεταξύ τους καθώς  θα φουσκώσουν αρκετά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 25-30 λεπτά μέχρι γίνουν ελαφρώς καφέ . 

Μην ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια των πρώτων 25 λεπτών. 

zeppole6

Μετά από 25 λεπτά ανοίξτε την πόρτα του φούρνου για λίγα εκατοστά και αφήστε τα zeppole να ψηθούν για άλλα 5-10 λεπτά με αυτόν τον τρόπο.


Συναρμολόγηση

Αφήστε τα  Zeppole να κρυώσουν πολύ καλά. Κόψτε το καθένα  στην μέση .

Γεμίστε ένα κορνέ με κρέμα ζαχαροπλαστικής.

zeppole7

Καλύψτε με  την κρέμα ζαχαροπλαστικής το ένα  μισό, καλύψτε με το άλλο μισό και λίγο ακόμα κρέμα από πάνω.

Διακοσμείστε  με  άχνη ζάχαρη.


Καλή σας επιτυχία!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments