Κουραμπιέδες λευκής σοκολάτας! | Aspas_recipes

Κουραμπιέδες λευκής σοκολάτας!

koyrampiedes-leykhs-sokolatas01

Απίθανοι κουραπιέδες απογειώνονται γευστικά με την προσθήκη της σοκολάτας και  το καβουρντισμένο αμύγδαλο!

 
koyrampiedes-leykhs-sokolatas1


Για τους κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά για 22 μικρούς κουραμπιέδες

125 γραμμάρια βούτυρο  Αγελάδος ή lurpak (να έχει βγει από το ψυγείο 2 ώρες πριν)

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

2.5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (μισό κουταλάκι του γλυκού )

100 γραμμάρια αμύγδαλα 

20 ml κονιάκ - 1 σφηνάκι
    

koyrampiedes-leykhs-sokolatas


Για την επικάλυψη

150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα

15 γραμμάρια  ηλιέλαιο

50 γραμμάρια  αμύγδαλα (καβουρδισμένο και σπασμένο)

 koyrampiedes-leykhs-sokolatas3

Οδηγίες

Αρχικά καβουρντίζουμε  τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς αέρα για περίπου 15 λεπτά . 

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. (Όσο κρυώνουν τόσο πιο τραγανά γίνονται). Μόλις κρυώσουν τα σπάμε ελαφρά στο multi.

koyrampiedes-leykhs-sokolatas4

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10  λεπτά. Αυτό είναι και το σημαντικότερο βήμα για αέρινους κουραμπιέδες!

Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

koyrampiedes-leykhs-sokolatas5

Πλάθουμε σε μπαλάκια 20 γραμμαρίων  και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας ένα δάχτυλο απόσταση το ένα απ’ το άλλο.

koyrampiedes-leykhs-sokolatas6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν πολύ καλά και στη συνέχεια τους ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο.

koyrampiedes-leykhs-sokolatas7 koyrampiedes-leykhs-sokolatas8

 Σε ένα μπεν μαρί (με το νερό να σιγοβράζει) τοποθετούμε την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο και μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. 

koyrampiedes-leykhs-sokolatas9

Προσθέτουμε μέσα στο μπεν μαρί τους κουραμπιέδες και με μια μεγάλη πιρούνα ή δυο μικρότερα πιρούνια γυρίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα στη κουβερτούρα, έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.

koyrampiedes-leykhs-sokolatas10

 Αφαιρούμε και στραγγίζουμε τους κουραμπιέδες καλά (έτσι ώστε με τη βαρύτητα να πέσει η περίσσια κουβερτούρα) και τους τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. 

koyrampiedes-leykhs-sokolatas11

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες και αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

koyrampiedes-leykhs-sokolatas12

koyrampiedes-leykhs-sokolatas

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments