Από τις πιο εύκολες τάρτες που έχω φτιάξει! Την φτιάχνεται και σερβίρεται! Ένα εύκολο γλυκάκι που συνιστάται και για απρόσμενους καλεσμένους.
Υλικά για μια φόρμα 22-24 cm
300 γραμμάρια αλεύρι - 2.5 ποτήρια νερού100 γραμμάρια ζάχαρη - 1/2 ποτήρι νερού
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
75 γραμμάρια σπορέλαιο - 1/3 ποτήρι
Ξύσμα φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 κ.γ μπείκιν)
150 γραμμάρια σπιτική μαρμελάδα για γέμιση
Οδηγίες
Σπάω τα αυγά σε μπολ, προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύω με το σύρμα μετά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύω πρώτα με το σύρμα και μετά με τα χέρια μου.Βάζω τη μαρμελάδα στο κέντρο κάθε δίσκου, την σηκώνω στην παλάμη του χεριού μου και την τσιμπώ στις αντίθετες πλευρές.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° για 25 λεπτά, μόλις ετοιμαστεί το
αφήνω να κρυώσει και μετά το βάζω σε ένα δίσκο σερβιρίσματος, το
πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη για γεύση και μπορώ να το σερβίρω.
0 comments