Πορτοκαλόπιτα της valantas

 
Υπέροχη ζουμερή πορτοκαλόπιτα με αρώματα και γεύσεις που σε ταξιδεύουν ! Απλή συνταγή εύκολη και γρήγορη !

Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
250γρ γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
1 μπεικιν
1 βανίλια
 
 Δείτε εδώ ακόμα μια συνταγή για πορτοκαλόπιτα θεική
 
Σιρόπι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερό
2.5 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλούδες λεμόνι
Ξεκινάω από το σιρόπι για να κρυώνει γιατί θέλω κρύο σιρόπι κ καυτό γλυκό. Ρίχνω όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι κ βράζω για 8'
 
 
Οδηγίες για την πορτοκαλόπιτα
Κόβω το φύλλο κρούστας σε κομμάτια,τα ανοίγω σε ένα ταψακι κ τα βάζω στον φούρνο να ξεραθούν SOS να ξεραθούν ΟΧΙ να ψηθούν. Στην συνέχεια τα θρυμματίζω ελαφρά. Σε ένα μπολ ρίχνω το λάδι με την ζάχαρη κ χτυπάω καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνω τα αβγά ξανά χτυπάω, στην συνέχεια ρίχνω το ξύσμα, τον χυμό, το μπέικιν, την βανίλια, το γιαούρτι κ ανακατεύω καλά με σύρμα, προσθέτω το ξεραμένο φύλλο σιγά σιγά κ ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί... Λαδώνω ένα ταψί κ ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 180° για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο σας. Όταν  ψηθεί χαράζουμε  κ σιροπιάζουμε !! 

Καλή επιτυχία!!!
 
 Ευχαριστούμε πολύ την Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos 
για την συνταγή φώτο και εκτέλεση !
 

 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε
συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

 

0 comments