Υπέροχη ζουμερή πορτοκαλόπιτα με αρώματα και γεύσεις που σε ταξιδεύουν ! Απλή συνταγή εύκολη και γρήγορη !
Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
250γρ γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
1 μπεικιν
1 βανίλια
Δείτε εδώ ακόμα μια συνταγή για πορτοκαλόπιτα θεική
Σιρόπι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερό
2.5 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλούδες λεμόνι
Ξεκινάω από το σιρόπι για να κρυώνει γιατί θέλω κρύο σιρόπι κ καυτό γλυκό. Ρίχνω όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι κ βράζω για 8'
Οδηγίες για την πορτοκαλόπιτα
Κόβω το φύλλο κρούστας σε κομμάτια,τα ανοίγω σε ένα ταψακι κ τα βάζω στον φούρνο να ξεραθούν SOS να ξεραθούν ΟΧΙ να ψηθούν. Στην συνέχεια τα θρυμματίζω ελαφρά. Σε ένα μπολ ρίχνω το λάδι με την ζάχαρη κ χτυπάω καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνω τα αβγά ξανά χτυπάω, στην συνέχεια ρίχνω το ξύσμα, τον χυμό, το μπέικιν, την βανίλια, το γιαούρτι κ ανακατεύω καλά με σύρμα, προσθέτω το ξεραμένο φύλλο σιγά σιγά κ ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί... Λαδώνω ένα ταψί κ ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 180° για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο σας. Όταν ψηθεί χαράζουμε κ σιροπιάζουμε !!
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστούμε πολύ την Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos
για την συνταγή φώτο και εκτέλεση !
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments