Πορτοκαλόπιτα θεική ! | Aspas_recipes

Πορτοκαλόπιτα θεική !

 Μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες που θα σας τρελάνει! Η επιτυχία όλη βρίσκεται στην εκτέλεση. Δοκιμάστε την!

Υλικά
    1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
    1 πορτοκάλι ολόκληρο με την φλούδα και το εσωτερικό στο μούλτι χτυπημένο
    4 αυγά
    1 βανίλια
    1 γιαούρτι στραγγιστό
    1 ποτήρι σπορέλαιο
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 φακελάκι μπέικιν

Σιρόπι:
    2 ποτήρια ζάχαρη
    1 ποτήρια νερό
    1 πορτοκάλι (όπως πάνω)

Εκτέλεση

Πρώτα να σας εξηγήσω την προετοιμασία του φύλλου.
Από την προηγούμενη μέρα, ανοίγουμε τα φύλλα πάνω σε ένα τραπεζομάντιλο και τα αφήνουμε να ξεραθούν .Το επόμενο πρωί τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας καλά μέχρι να μοιάζει η υφή σε αλεύρι. Θέλει πολύ καλό τρίψιμο, αυτή είναι η επιτυχία!

Τώρα στην εκτέλεση…Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το τριμμένο φύλλο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε ένα ταψί αντικολλητικό 34αρι περίπου με λίγο Βιτάμ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στον αέρα.

Μόλις πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.Μέχρι λοιπόν να κρυώσει, βράζουμε το σιρόπι με κλειστό καπάκι σε σιγανή φωτιά για να μην εξατμιστεί και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω από την πίτα. Σε αυτό το σημείο, πάρτε 2 σπάτουλες και ανασηκώστε πολύ προσεκτικά από τα πλάγια την πίτα για να πάει το σιρόπι παντού! Θέλει πολύ λεπτό χειρισμό και προσοχή να μην σας κοπεί η πίτα!

Να ξέρετε πως η πίτα όσο ψήνεται δεν θα φουσκώσει! Το κανονικό της μέγεθος θα δείξει μόλις σιροπιαστεί! Σερβίρετε με παγωτό η με λιωμένη σοκολάτα!

 πηγή  από greekmamachef.gr


Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




0 comments