Μανιταροπιτάκια νηστίσιμα | Aspas_recipes

Μανιταροπιτάκια νηστίσιμα

manitaropitakia-nhstisima

Γευστικά μανιταροπιτάκια νηστίσιμα. Γίνονται εύκολα , είναι πεντανόστιμα και πολύ αφράτα ακόμα και την επόμενη μέρα!

Υλικά 

Για την ζύμη  

1 κιλό αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις 

600 ml νερό 

40-60 ml ελαιόλαδο 

2 κ.γ ζάχαρη 

2 κ.γ αλάτι

25 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή

manitaropitakia-nhstisima1
 
Για την γέμιση
 
1 κουτί μανιτάρια
 
2-3 κόκκινες πιπεριές
 
ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

500 γραμμάρια νηστίσιμο τυρί

5-6 ντομάτες στον τρίφτη

manitaropitakia-nhstisima2

Οδηγίες

Για την ζύμη Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το αλάτι με το αλεύρι τελευταίο. Ζυμώνουμε καλά . Σχηματίζουμε μια μπάλα και αφήνουμε να φουσκώσει. 

 Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 ίσα μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε φύλλο ορθογώνιο με πλάστη.

Τοποθετούμε απλωτά με κουτάλι την γέμιση να πάει παντού, ρίχνουμε μπόλικο τυρί  και τυλίγουμε σε ρολό.
 
manitaropitakia-nhstisima3
 
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν  .Λίγο πριν βάλουμε στον φούρνο αν θέλουμε βάζουμε επιπλέον τυράκι από πάνω .
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι ζύμης.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις 200-220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ανάλογα τον φούρνο μας!
Διατηρούνται αφράτα και την επόμενη μέρα.
 
 manitaropitakia-nhstisima5
 
Για την γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο  με τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σωταριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. 

Ρίχνουμε στην συνέχεια τις τριμμένες στον τρίφτη ντομάτες (χωρίς φλούδες) και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Τοποθετούμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά λάδια.

Καλή σας απόλαυση!!!!

 manitaropitakia-nhstisima6

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments