Εύκολη τούρτα με Μόρφατ και ζαχαρούχο έτοιμη σε λίγα λεπτά! Ιδανική συνταγή για αρχάριες νοικοκυρές αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής για να γίνει!
Υλικά
1 συσκευασία με 3 παντεσπάνια σοκολάτας
2 Μόρφατ
2 βανίλιες
1 ζαχαρούχο
λίγο λικέρ
3 κουταλιές Μερέντα
Για την διακόσμηση
τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
Για το σιρόπι
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι νερό
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το παντεσπάνι γύρω γύρω στις άκρες
Για την άσπρη κρέμα
Χτυπάμε τα μορφατ με το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
Κρατάμε λίγο από το μείγμα και βάζουμε την Μερέντα.
Έτσι έχουμε την σοκολατένια κρέμα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι και σιροπιάζουμε τις άκρες γύρω -γύρω.
Χωρίζουμε την άσπρη κρέμα σε 2 μέρη. Τοποθετούμε ένα μέρος της άσπρης κρέμας.
τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
Για το σιρόπι
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι νερό
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το παντεσπάνι γύρω γύρω στις άκρες
Για την άσπρη κρέμα
Χτυπάμε τα μορφατ με το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
Κρατάμε λίγο από το μείγμα και βάζουμε την Μερέντα.
Έτσι έχουμε την σοκολατένια κρέμα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι και σιροπιάζουμε τις άκρες γύρω -γύρω.
Χωρίζουμε την άσπρη κρέμα σε 2 μέρη. Τοποθετούμε ένα μέρος της άσπρης κρέμας.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά και απλώνουμε την σοκολατένια κρέμα.
Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι (σιροπιάζουμε ξανά)και απλώνουμε το δεύτερο μέρος της άσπρης κρέμας.
Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι (σιροπιάζουμε ξανά)και απλώνουμε το δεύτερο μέρος της άσπρης κρέμας.
Διακοσμούμε με τρούφα ή τρίμματα κουβερτούρας ή σταγόνες κουβερτούρας.
Ευχαριστώ πολύ την αδερφή μου Dimitra Savvas Zafeiropoulou (Zafeiropoulou Dimitra) για την υπέροχη συνταγή φώτο και εκτέλεση!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες
και Συνταγές σπιτικές για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments