"

Καροτοσαλάτα και τζατζίκι!

Πεντανόστιμες παρασκευές- αλοιφές σαν συνοδευτικά κρέατος ή σαν ντιπ για κριτσίνια και κρακεράκια!
 
Για την καροτοσαλάτα
Υλικά
 1 καρότο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κσ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κγ. ξερό τριμμένο δυόσμο
σταγόνες από μισό λεμόνι
Οδηγίες 
Τρίβουμε το καρότο στην χοντρή μεριά του τρίφτη και ραντίζουμε με λεμόνι για να μην ν μαυρίσει  . Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι το καρότο αλατι πιπέρι και λαδάκι ανακατευουμε βαζουμε και το καρότο με τον δυόσμο ανακατευουμε καλά. Τοποθετούμε σε ταπεράκι στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε .


Για το  Τζατζίκι
Υλικά  
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1-2 μικρά αγγουράκια
1-2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ ελαιόλαδο 
λίγο ξύδι
φρέσκο άνηθο

 Στο τρίφτη τρίβουμε τα αγγουράκια που τα χουμε πλύνει καλά ή τα έχουμε καθαρίσει και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους!
Στο μπολ βαζουμε το γιαούρτι με τα στυμμένα αγγουράκια τα υπόλοιπα υλικά και ανακατευουμε καλά. Διατηρούμε σε τάπερ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε!


Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




0 comments

">