Καροτοσαλάτα και τζατζίκι!


Πεντανόστιμες παρασκευές- αλοιφές σαν συνοδευτικά κρέατος ή σαν ντιπ για κριτσίνια και κρακεράκια!
 
Για την καροτοσαλάτα

Υλικά

 1 καρότο

250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

3 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού  ξερό τριμμένο δυόσμο

σταγόνες από μισό λεμόνι

karotosalata
Οδηγίες 
Τρίβουμε το καρότο στην χοντρή μεριά του τρίφτη και ραντίζουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσει  . 

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι το καρότο αλάτι πιπέρι και λαδάκι ανακατεύουμε βάζουμε και το καρότο με τον δυόσμο ανακατεύουμε καλά. 

Τοποθετούμε σε ταπεράκι στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε .

tzatziki

Για το  Τζατζίκι

Υλικά  

250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

1-2 μικρά αγγουράκια

1-2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές  ελαιόλαδο 

λίγο ξύδι

φρέσκο άνηθο

tzatziki1

 Στο τρίφτη τρίβουμε τα αγγουράκια που τα έχουμε πλύνει καλά ή τα έχουμε καθαρίσει και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους!

Στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα περιττά υγρά. 

Στο μπολ βάζουμε το γιαούρτι με τα αγγουράκια ,τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Διατηρούμε σε τάπερ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε!


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments