Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι ! | Aspas_recipes

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι !

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki

Κυριακάτικο οικογενειακό , μαμαδίστικο φαγητό ! Με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι με προσθήκη πιπεριάς Φλωρίνης . Ένας πραγματικά ακαταμάχητος συνδυασμός . Απογείωσε το πασπαλίζοντας τριμμένη φέτα .

Δείτε περισσότερα Φαγητά με κριθαράκι  

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki1

Για το μαμαδίστικο φαγητό κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι θα χρειαστούμε :

Υλικά  για το κοκκινιστό κοτόπουλο

Μισό κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια 

1-2 κρεμμυδάκια ξερά τριμμένα στο multi

350 γραμμάρια σπιτική σάλτσα 

Αλάτι, πιπέρι 

1-2 φύλλα δάφνη 

ελαιόλαδο

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki2

Υλικά για το κριθαράκι

250 γραμμάρια κριθαράκι 

2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα στο multi 

750 ml ζωμό κοτόπουλο ζεστό ή νερό 

3 -4 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα 

ελαιόλαδο 

αλάτι , πιπέρι

Ακόμα 

θρυμματισμένη φέτα 

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki3

Οδηγίες 

Αρχικά πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει αλλά όχι τελείως, αφαιρούμε από την φωτιά πριν να λιώσει το κοτόπουλο να στέκεται λίγο , να κρατάει όπως λέμε στην καθομιλουμένη .

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki4

Αφού βράσει το κοτόπουλο το περνάμε από σουρωτήρι και κρατάμε το ζωμό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πολτοποιημένο κρεμμυδάκι και τα κομμάτια κοτόπουλο ,χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να τσιγαριστούν μαζί.

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki5

Προσθέτουμε την σάλτσα , το πιπέρι, το αλάτι, την δάφνη και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki6

Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό ζωμό κοτόπουλου και πάντα σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει και να πήξει η σάλτσα .

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki7

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη.

Για το νόστιμο κριθαράκι με πιπεριά στην κατσαρόλα , ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το κριθαράκι τοποθετώντας το σε σουρωτήρι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και το πολτοποιημένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα τσιγαρίζουμε μαζί για 1-2 λεπτά.

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki8

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο ή το νερό , το αλάτι, πιπέρι και την σάλτσα.

Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει  για 20 περίπου λεπτά.

Όταν δούμε ότι έχουν σωθούν τα πολλά υγρά και γίνονται φουσκάλες στην επιφάνεια , κλείνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το κριθαράκι με καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε πάνω από την πετσέτα το καπάκι.

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki9

Αφήνουμε το κριθαράκι για 10-15 λεπτά σκεπασμένο  να  φουσκώσει πλήρως.

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki10

Σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένη φέτα και απολαμβάνουμε .

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki11

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki12

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki13

kotopoulo-kokinisto-me-kritharaki14

 Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments