Κολοκυθοτυρόπιτα με σπιτικά φύλλα ! | Aspas_recipes

Κολοκυθοτυρόπιτα με σπιτικά φύλλα !

kolokythopita-me-spitika-fylla

 Καταπληκτική πίτα με κολοκυθάκια τριμμένα και τυριά! Αφράτη και τραγανή με εξαιρετικά σπιτικά και χειροποίητα φύλλα!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες

 Υλικά
Για τα φύλλα

600 γραμμάρια αλεύρι

300 γραμμάρια νερό (χλιαρό )

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι


Για την γέμιση

4 κολοκυθάκια μέτρια

1 ξερό κρεμμύδι

3 αυγά

200 γραμμάρια φέτα

100 γραμμάρια ανθότυρο

μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το στρώσιμο της πίτας.


kolokythopita-me-spitika-fylla1

 Οδηγίες
Πλένουμε τα κολοκυθάκια καλά , κόβουμε το πάνω μέρος -κοτσάνι και κάτω άκρη - με μαχαίρι και τα τρίβουμε στον  τρίφτη στη χοντρή πλευρά , μαζί με το ξερό κρεμμύδι .

Πασπαλίζουμε 1 κουταλιά σούπας αλάτι και αφήνουμε μέσα στο τρυπητό να στραγγίξουν τα υγρά τους .


Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα φύλλα ,βάζοντας τα όλα μαζί σε ένα μπολ, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη,  σκεπάζουμε αφήνοντας την ζύμη  να ξεκουραστεί  για μισή ώρα.

Στύβουμε καλά με τα χέρια μας τα  κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά, σπάμε την φέτα μαζί με το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά και απαλά το μείγμα μας, αν το μείγμα έχει λίγο νερό βάζουμε 1 -2 κ .σ . αλεύρι πριν στρώσουμε την πίτα.

kolokythopita-me-spitika-fylla2

Ανοίγουμε τα φύλλα (σύνολο 7 φύλλα ) ένα ένα, μόλις τελειώσουμε με  τα φύλλα, ανάβουμε το φούρνο και το ένα φύλλο το ψήνουμε στο φούρνο το διπλώνω  στα τέσσερα, όχι να πάρει χρώμα, ίσα ίσα να στεγνώσει λίγο υγρασία του, αυτό είναι για το στρώσιμο κάτω από την γέμιση.

kolokythopita-me-spitika-fylla3

Στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα να εξέχουν από το ταψί .

Ενδιάμεσα σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λάδι μετά το ψημένο φύλλο σε κομμάτια, λίγο λάδι και την μισή γέμιση, σκεπάζουμε  την γέμιση με άλλο ένα φύλλο, λίγο ελαιόλαδο την υπόλοιπη γέμιση. Τοποθετούμε  τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην γέμιση ,  σκεπάζουμε  με τα υπόλοιπα φύλλα . 

Χαράζουμε ελαφρά την πίτα με το μαχαίρι σε κομμάτια  , ραντίζουμε  με λίγο νερό, αλείφουμε με ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε και ψήνουμε στους 180  βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο για 1 ώρα περίπου.

kolokythopita-me-spitika-fylla4
Μυστικά
Μπορούμε να κάνουμε την πίτα ,το στρώσιμο των  φύλλων ,με άλλο τρόπο, να ανοίξουμε 3 φύλλα μαζί σε ένα για κάτω, και τα άλλα 3 φύλλα σε ένα για πάνω στην πίτα μας.

Ανοίγουμε πρώτο τα φύλλα σε μικρό μέγεθος, τα τοποθετούμε ένα-ένα  πάνω στο άλλο, ενδιάμεσα στα φύλλα λάδι η βούτυρο λιωμένο, (2 φορές λαδώνω, δηλαδή φύλλο λάδι φύλλα λάδι φύλλο )και τα ανοίγουμε τα τρία μαζί τα φύλλα ,το κάτω λίγο πιο μεγάλο από τα ταψί, το πάνω όσο είναι το ταψί μας, η γέμιση θα είναι όλη, και το ψημένο φύλλο πάλι μπορούμε να το στρώσουμε κάτω από την γέμιση. Εγώ προτίμησα το πρώτο στρώσιμο ένα ένα τα φύλλα.

Ευχαριστούμε πολύ την Labrini Brakai  για την υπέροχη συνταγή και τις φωτογραφίες βήμα βήμα !

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments