Κεράσια κομπόστα!!

kerasia-komposta1

Είναι σπιτικά! Είναι χειροποίητα! Είναι εύκολα να γίνουν και συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα! . Είναι τα κερασάκια μαρασκίνο ή αλλιώς κεράσια κομπόστα!

Δείτε περισσότερες Συνταγές με κεράσια 

kerasia-komposta

Για την συντaγή #κεράσια #κομπόστα θα χρειαστούμε :

Υλικά 

750 ml νερό 

375 γραμμάρια  ζάχαρη

φρέσκο ​​χυμό 1 λεμονιού (3 κ.σ ή 50 ml)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

 750  γραμμάρια γλυκά κεράσια  χωρίς κουκούτσι

kerasia-komposta3

Οδηγίες 

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από κουκούτσια και κοτσάνια.

kerasia-komposta4

Τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά   1-2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.

kerasia-komposta5 kerasia-komposta6

Χαμηλώνουμε  τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα και τα κεράσια. 

kerasia-komposta7 kerasia-komposta8

Αφήνουμε να πάρουν μια  βράση 5 λεπτά έτσι ώστε  τα κεράσια απορροφήσουν  να τις γεύσεις, στη συνέχεια, βγάζουμε  την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 kerasia-komposta9 kerasia-komposta10

Μεταφέρουμε το μείγμα  σε  καθαρά, αποστειρωμένα βαζάκια ή απλά βάζουμε  τα βάζα στο ψυγείο, αν σκοπεύουμε  να τα χρησιμοποιήσουμε  εντός ενός μήνα.

kerasia-komposta11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments