Δείτε περισσότερες Συνταγές για χαλβά
Για τον σοκολατένιο χαλβά θα χρειαστούμε :
Υλικά
Χρησιμοποιήστε ποτήρι 250 ml.
½ φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη(μπορείτε να μειώσετε την ζάχαρη κατά 1 φλιτζάνι αν σας αρέσει ο χαλβάς να είναι άγλυκος)
4 φλιτζάνια νερό
2 ξυλάκια κανέλα
4 κουταλιές σούπας κακάο (όχι πολύ γεμάτες )
Λίγα καρύδια (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά για να γίνουν σιρόπι.
Οδηγίες
Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά για να γίνουν σιρόπι.
Την ίδια στιγμή βάζετε το λάδι σε μέτρια φωτιά να βράσει προσέχοντας να μην κaει και προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να ψηθεί.
Βγάζετε την κανέλα από το σιρόπι και όσο είναι ζεστό προσθέτετε το κακάο ανακατεύετε και το ρίχνετε σιγά σιγά στο σιμιγδάλι.
Κάθε φορά που προσθέτετε λίγο σιρόπι ανακατεύεται το σιμιγδάλι. Βράζατε το χαλβά σε μέτρια θερμοκρασία για δεκαπέντε περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Όταν το μείγμα μας έχει γίνει αρκετά σφικτό , αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε αν θέλουμε τα καρύδια .
Βάζετε το χαλβά σε μια φόρμα ή ταψάκι της επιλογής σας και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.
Διακοσμείται το χαλβά κατά προτίμηση.
Παρατηρήσεις
Χώρισα το μείγμα σε 2 μικρότερες φόρμες και το ένα το πήγαμε δώρο σε φιλικό σπίτι
0 comments