Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού με αμμωνία!

koulourakia-me-ammonia

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού με αμμωνία! Μαλακά μπισκοτάκια όλο άρωμα και γεύση !!

Δείτε περισσότερες Πασχαλινές συνταγές 


koulourakia-me-ammonia1

Για τα πασχαλινά κουλουράκια θα χρειαστούμε :
 
Υλικά
1100 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
250 γραμμάρια  μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμάρια  ζάχαρη
4 αυγά 
200 ml  ζεστό γάλα
Χυμός από 1 πορτοκάλι 100 ml 
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας  αμμωνία (15 γραμμάρια )

1/2 κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ

Ακόμα
1 αυγό  για το άλειμμα των μπισκότων

koulourakia-me-ammonia3

Οδηγίες

Στο μίξερ χτυπάμε  την μαργαρίνη να γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν

koulourakia-me-ammonia4

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το γάλα, χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα, αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας, μπέικιν πάουντερ και αμμωνία.

koulourakia-me-ammonia5

Προσθέτουμε  5 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα των αυγών με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Προσθέτουμε  το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά-σιγά . Στην αρχή μπορούμε  να ανακατέψουμε με μια σπάτουλα, αλλά στο τέλος θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας.

Η ζύμη πρέπει να είναι ομαλή, μαλακή και να μην κολλάει. 


Σκεπάζουμε το μπολ με ένα μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

koulourakia-me-ammonia6

koulourakia-me-ammonia7

Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης 25 γραμμαρίων και πλάθουμε τα κουλουράκια. Βάζουμε τα κουλουράκια στο ταψί.

koulourakia-me-ammonia8

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

koulourakia-me-ammonia9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!


koulourakia-me-ammonia10

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments