Κορμός δίχρωμος με άσπρη και μαύρη σοκολάτα

 Νόστιμος διαφορετικός κορμός μπισκότων ασπρόμαυρος τυλιγμένος σε ρολό!

 Υλικά
Για το μέρος με την άσπρη σοκολάτα

120 γρ. άσπρη σοκολάτα
120 γρ. μπισκότα τύπου πέτιτ
50 ml. ζαχαρούχο γάλα
50 ml. κρέμα γάλακτος
75 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη άχνη


Για το μέρος με την μαύρη σοκολάτα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. μπισκοτα πέτιτ
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη


Προετοιμασία
Για το άσπρο μέρος

Ζεσταίνεται το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτεται την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύεται μέχρι να λιώσει. Αφήνεται το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη.  Προσθέτεται το μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύεται καλά όλα τα υλικά. Περιχύνεται το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Ανακατεύεται καλά τα μπισκότα και αφήνεται το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο.

Πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος φτιάχνεται ένα κύλινδρο 30 εκ. και περίπου μήκος 4,5 εκ. πάχος. Τυλίγεται το γλυκό με την κόλα και το αφήνεται να σφίξει καλά. Μπορείτε να το βάλλεται για μία ώρα στο ψυγείο.

Για το μέρος με την μαύρη σοκολάτα
Λιώνεται την σοκολάτα και την αφήνεται να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε με ένα μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρίσουν. . Προσθέτεται το μείγμα με την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτεται τα μπισκότα και ανακατεύεται καλά όλα τα υλικά.

Αφήνεται το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει.

Βάζετε το μείγμα σε ένα χαρτί ψησίματος και άπω πάνω τοποθετείται ακόμα ένα. Ανοίγεται με ένα πλάστη το μείγμα για να έχει 30 εκ. μήκος και 15 εκ. πλάτος. Στην μέση τοποθετείται το άσπρο μέρος. Ενώνεται της άκριες από το μαύρο μείγμα γύρο από το άσπρο. Πλάθεται λίγο το γλυκό για να έχει ομοιόμορφο σχήμα. Τυλίγεται
το γλυκό και το αφήνεται στο ψυγείο για να σφίξει και να μαλακώσουν τα μπισκότα.


 πηγή maminajela.


 

0 comments