Σοκολατόπιτα σιροπιαστή best-ever! | Aspas_recipes

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή best-ever!

sokolatopita-siropiasti
 
Αυτή η σοκολατόπιτα είναι κάτι ανάμεσα σε ζουμερό σοκολατένιο  κέικ και σουφλέ σοκολάτας. Γίνεται εύκολα αφού δεν χρειάζεται μίξερ , ανακατεύοντας απλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Συνταγή χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο. Απογειώστε την σοκολατόπιτα με μα μπάλα παγωτού βανίλια και κλέψτε τις εντυπώσεις ! Πολύ απλή συνταγή και οικονομική !

Δείτε περισσότερες  Συνταγές για σοκολατόπιτα

sokolatopita-siropiasti1

sokolatopita-siropiasti2

Για την πολύ εύκολη σοκολατόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά:
390 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

400 γραμμάρια νερό

2 βανίλιες

75 γραμμάρια κακάο

100 ml σπορέλαιο

1/2 κουταλάκι του γλυκού  σόδα

200 γραμμάρια ζάχαρη

λίγο αλάτι

Σιρόπι

600 γραμμάρια  ζάχαρη

500 γραμμάρια  νερό

100 γραμμάρια κουβερτούρα

Γλάσο:

200 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος  35 %  λιπαρά 

200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια

1 κουταλιά της σούπας μέλι


sokolatopita-siropiasti3

Οδηγίες για την ζύμη 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι! 

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο καλά το ταψάκι μας (30 εκατοστών ) .

sokolatopita-siropiasti4

 Τοποθετούμε το μείγμα  και ψήνουμε για περίπου 30- 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις  μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς(το δοκιμάζουμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε γιατί διαφέρουν οι φούρνοι).
 
sokolatopita-siropiasti13


Για το σιρόπι 

Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 3 λεπτά  (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα.

sokolatopita-siropiasti5

Τρυπάμε παντού την σοκολατόπιτα με ξυλάκι από σουβλάκι .Αφήνουμε για 10 λεπτά  και  ρίχνουμε το καυτό σιρόπι!

Μπιρει να σας περισσέψει λίγο σιρόπι.  Διατηρήστε το στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι για άλλα γλυκά, όπως κέικ,  τούρτες κ.τ.λ 

sokolatopita-siropiasti6

sokolatopita-siropiasti7

Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος .

sokolatopita-siropiasti8

Όταν αρχίσει η  κρέμα να βγάζει ατμούς λίγο πριν το βρασμό κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το μέλι και την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λείο  .

sokolatopita-siropiasti9

Περιμένουμε  2 λεπτά και στην συνέχεια το τοποθετούμε πάνω στην σοκολατόπιτα!!!!

Προαιρετικά αν θέλουμε καβουρντίζουμε αμύγδαλα στο τηγάνι , τα τρίβουμε στο multi και τα προσθέτουμε στο γλάσο. Ανακατεύουμε πολύ καλά .

sokolatopita-siropiasti10

Κατόπιν ρίχνουμε το γλάσο με τα αμύγδαλα στο γλυκό.

sokolatopita-siropiasti11

sokolatopita-siropiasti12

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια  , Κατόπιν απολαμβάνουμε. 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments