Μπισκοτάκια λεοπάρδαλη βήμα βήμα! | Aspas_recipes

Μπισκοτάκια λεοπάρδαλη βήμα βήμα!

biskota-leopardali


Είναι νόστιμα και εντυπωσιακά! Να τα τρως ή να τα κοιτάς??

Δείτε περισσότερες Συνταγές με μπισκότα 

 Υλικά γιατην ζύμη 

    125 γραμμάρια βούτυρο

    250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

    125 γραμμάρια  ζάχαρη

    1 αυγό

    20 γραμμάρια κορνφλαουρ 

Ακόμα 

    1 κουταλιά σούπας  πικρή σκόνη κακάο

    1 κουταλάκι του γλυκού  πικρή σκόνη κακάο



Οδηγίες

Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε  να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε  το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αυγό .
 

biskota-leopardali1

Μόλις γίνει η ζύμη μια  μπάλα είναι έτοιμη.

Κόβουμε τη ζύμη σε τρία άνισα κομμάτια, ένα λίγο μεγαλύτερο από τα άλλα δύο.

Βάζουμε  σε 3 μπολ και προσθέτουμε στο πρώτο το κορν φλαουρ 
στο δεύτερο την κουταλιά της σούπας κακάο και στο τρίτο το κουταλάκι του γλυκού κακάο.

biskota-leopardali2

Σχηματίζουμε έτσι 3 μπάλες.

biskota-leopardali3

Χωρίζουμε την ανοιχτή καφέ μπάλα σε 6 ίσα κομμάτια.

Τοποθετούμε  τα κομμάτια  σε ένα πιάτο και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

biskota-leopardali4

Χωρίζουμε  τη σκούρα καφέ μπάλα σε 6 ίσα κομμάτια.

Ανοίγουμε κάθε ένα κομμάτι σε μακρόστενο ζυμαράκι και τοποθούμε  τα ανοικτά καφέ ζυμαράκια που κρατήσαμε στο ψυγείο. Τυλίγουμε .
 

biskota-leopardali5

Κόβουμε την κίτρινη μπάλα σε 6 ίσα κομμάτια. Συνεχίζουμε όπως με τη σκούρα καφέ μπάλα.
Στο τέλος, παίρνουμε 6 κίτρινα ρολά, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει ένα σκούρο καφέ και ένα ανοιχτό καφέ.


biskota-leopardali6

Τοποθετούμε όλα τα ρολά μαζί και τα ξαναπλαθουμε ελαφρά όλα μαζί .Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε  στο ψυγείο ή  στην κατάψυξη.
 

biskota-leopardali7

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °. Καλύπτουμε  με λαδόκολλα ένα ταψί.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και αφαιρούμε την λαδόκολλα .
Κόβουμε  σε κανονικές φέτες περίπου 1 cm. Τοποθετούμε  στο ταψί και ψήνουμε  για 12 έως 15 λεπτά. 

biskota-leopardali8

biskota-leopardali9

 Μόλις πάρουν χρώμα ελαφρά αφαιρέστε τα κουλουράκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν .


biskota-leopardali10

biskota-leopardali11

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments