Μπισκοτάκια λεοπάρδαλη βήμα βήμα! | Aspas_recipes

Μπισκοτάκια λεοπάρδαλη βήμα βήμα!

 Είναι νόστιμα και εντυπωσιακά! Να τα τρως ή να τα κοιτάς??


 Υλικά
    125 γραμμάρια βούτυρο
    250 γραμμάρια αλεύρι
    125 γρ ζάχαρη
    1 αυγό
    20 γρ κορνφλαουρ η πούδρα αμυγδάλου
    1 γ. έως γ. πικρή σκόνη κακάο
    1 γ. σε s. πικρή σκόνη κακάο
    1 πρέζα αλάτι




Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ, βάλτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Χτυπήστε να αφρατέψει καλά.
Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι.
 

Μόλις γίνει η ζύμη μια  μπάλα είναι έτοιμη.
Κόψτε τη ζύμη σε τρία άνισα κομμάτια, ένα λίγο μεγαλύτερο από τα άλλα δύο.
Βάλτε τα σε 3 μπολ και προσθέστε στο πρώτο το κορν φλαουρ η  την σκόνη αμυγδάλου,
στο δεύτερο την κουταλιά της σούπας κακάο και στο τρίτο το κουταλάκι του γλυκού κακάο.


Σχηματίζουμε έτσι 3 μπάλες.

Κόψτε την ανοιχτή καφέ μπάλα σε 6 ίσα κομμάτια.
Τοποθετήστε τα κομμάτια  σε ένα πιάτο και τα κρατήστε στο ψυγείο.

Κόψτε τη σκούρα καφέ μπάλα σε 6 ίσα κομμάτια.
Ανοίξτε κάθε ένα κομμάτι σε μακρόστενο ζυμαράκι και τοποθετείστε άμεσα τα ανοικτά ζυμαράκια που κρατήσαμε στο ψυγείο. Τυλίξτε.
 


Κόψτε την κίτρινη μπάλα σε 6 ίσα κομμάτια. Συνεχίστε όπως με τη σκούρα καφέ μπάλα.
Στο τέλος, παίρνουμε 6 κίτρινα ρολά, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει ένα σκούρο καφέ και ένα ανοιχτό καφέ.



Τοποθετούμε όλα τα ρολά μαζί και τα ξαναπλαθουμε ελαφρά όλα μαζί .Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη.
 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Καλύψτε με λαδόκολλα ένα ταψί.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη .
Κόψτε σε κανονικές φέτες περίπου 1 cm. Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε για 12 έως 15 λεπτά. 

 Μόλις πάρουν χρώμα ελαφρά αφαιρέστε τα κουλουράκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν .

πηγή και φώτο συνταγής από perleensucre.com



0 comments