Πως φτιάχνουμε εύκολα σπιτικό ταχίνι!!!



Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε το δικό σας  ταχίνι με αυτή την σούπερ απλή σπιτική συνταγή!

Υλικά

    5 φλιτζάνια σουσάμι

    1/2  φλιτζάνι φυτικό έλαιο

Οδηγίες

Για να κάνετε το  ταχίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το σουσάμι ωμό ή ψημένο.
Ψήνοντας το σουσάμι θα είναι πιο εύκολο να αλεστεί και το ταχίνι σας θα έχει καλύτερη υφή.
Αλλά αν έχετε ένα πραγματικά καλό επεξεργαστή τροφίμων (multi) το ταχίνι από ωμό σουσάμι είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από ότι όταν το ταχίνι ψήνεται.


Αν επιλέξετε να κάνετε την συνταγή με ψητό σουσάμι προθερμάνετε το φούρνο σε 190-200C. Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα μεγάλο ταψί και  ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Το σουσάμι μπορεί να καεί πολύ γρήγορα, οπότε φροντίστε να το κουνάτε  συχνά και να είστε προσεκτικοί για να μην καεί.


Τοποθετούμε το σουσάμι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (εφοδιασμένο με τη μεταλλική λεπίδα) και ρίχνουμε μέσα το φυτικό έλαιο. Αλέθουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι μέχρι να έχουμε πάστα ταχίνι. 


Προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι εάν είναι απαραίτητο, για να φέρετε το ταχίνι στην επιθυμητή ρευστότητά.
Το ταχίνι μπορεί να αποθηκευτεί για αρκετούς μήνες σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.


 πηγή συνταγής από εδώ mygreekdish.com


0 comments