Brioche croissant και μαρμελάδα καρότο !!!


για τη ζύμη:
  • 300 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 20 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 125 ml γάλα
  • 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι

 Οδηγίες
  • Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα και την μαγιά.
  • Ρίχνουμε  το αλεύρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Δουλεύουμε  με το γάντζο ζύμης σε ένα μίξερ ή με τα χέρια ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι  απαλή .Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  •  Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά ξανά ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό και μετά φτιάχνουμε μισοφέγγαρα .
  • Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με λίγο  γάλα  και πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα  κ αφήστε τα να φουσκώσουν και πάλι σε  ζεστό μέρος.
  • Όταν τα κρουασάν έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° (μεσαία σχάρα) περίπου 15 λεπτά.


Καρότο μαρμελάδα:

 
Υλικά
  • 700 γρ καρότου
  • 200 ml μάνγκο (βερίκοκο) ή χυμό πορτοκάλι
  • 500 γρ ζάχαρη για μαρμελάδες (2: 1) βρίσκουμε στον ΑΒ
  • 2 Bio λεμόνια (φλούδα και χυμός)
Οδηγίες
  • Βράζουμε καρότα με πολύ λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τότε τα κάνουμε πουρέ.
  • Ρίχνουμε το χυμό με το καρότο πουρέ, τη ζάχαρη μαρμελάδα και το λεμόνι  να πάρει
  • μια  βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Κάνουμε το τεστ του πιάτου και έτοιμη...

   
 
 

0 comments