Photograph: Donna Currie
cookistry.com
Απόδοση : Κάνει 1 φραντζόλα
Ενεργός χρόνος : 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 45 λεπτά
Υλικά
1 1/4 φλιτζάνια νερό
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαία μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Ανακατέψτε το νερό , τη μαγιά , τη ζάχαρη , και περίπου το μισό αλεύρι στο μπολ
του μίξερ .
Ανακατέψτε για 20 λεπτά.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το άλατι . Ζυμώνουμε με το γάντζο
ζύμης έως ότου η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική . Προσθέστε το δεντρολίβανο ,
θυμάρι , και το ελαιόλαδο , και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν τα βότανα και
το λάδι Σχηματίζουμε τη ζύμη μπάλα
και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο . Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και
αφήστε το μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος , περίπου 40 λεπτά .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετείστε λαδόκολλα σε ένα ταψί .Βάλτε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας σας και ζυμώστε τη ζύμη . Ζυμώνουμε για λίγο , μόνο για να φύγει ο αέρας . Χωρίζουμε τη
ζύμη σε τέταρτα , στη συνέχεια, και σε 4 κομμάτια το καθένα . Πρέπει τώρα να
έχετε 16 κομμάτια . Χωρίστε κάθε μία από αυτές στο μισό , έτσι έχετε 32
κομμάτια .
Ζυμώστε το κάθε κομμάτι σε μπάλα τοποθετώντας πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους, έτσι ώστε όταν φουσκώσου να ακουμπήσουν το ένα το άλλο
. Χρησιμοποιήστε περίπου 2 /3 από τις μπάλες για το κάτω στρώμα .
Κάντε ένα δεύτερο στρώμα πάνω από το πρώτο . Αν έχετε κάποια κενά που
θέλετε να συμπληρώσετε , κόψτε κάποιες από τις υπόλοιπες μπάλες στο μισό . Αυτό δεν πρέπει να είναι ένα
απόλυτα συμμετρικό δέντρο.
Αν θέλουμε ένα χιονισμένο αποτέλεσμα , πασπαλίζουμε με αλεύρι στην κορυφή του δέντρου
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μέχρι να διπλασιαστεί σε
μέγεθος , περίπου 30 λεπτά .
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα - περίπου 35 λεπτά . Αφήστε το
να κρυώσει σε σχάρα .
0 comments