Τούρτα παγωτό με βύσσινα! | Aspas_recipes

Τούρτα παγωτό με βύσσινα!

Tourta-pagoto-me-giaoyrti

Αυτή η συνταγή για τούρτα  παγωτού με βύσσινο είναι ιδανική για ένα φρέσκο ​​επιδόρπιο χωρίς μαγείρεμα. Ένα υπέροχο και όμορφο καλοκαιρινό επιδόρπιο!

Υλικά

Γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο

1 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα

300 γραμμάρια ζαχαρούχο

300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

500 ml  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 

Tourta-pagoto-me-giaoyrti1

Οδηγίες
Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τη βάση. Ανοίγουμε το βάζο με τα  κεράσια  ή τα βυσσινα και σε ένα μπολ βάζουμε δύο κουταλιές του σιροπιού, προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.

Ντύνουμε με λαδόκολλα  μια φόρμα του κέικ ή ταψάκι  23 cm σε διάμετρο. Παίρνουμε  τα μπισκότα  τα βουτάμε στο σιρόπι  και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματίσουμε τη βάση.

Ξεχωριστά, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο  γάλα και το  γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα   μέχρι να επιτευχθεί ένα λείο μείγμα.


Tourta-pagoto-me-giaoyrti2

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε  ελαφρά μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.

Προσθέτουμε  την σαντιγί  στο μείγμα με το γάλα-γιαούρτι  κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι από κάτω προς τα πάνω πάρα πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα  στο ταψί και χτυπάμε την φόρμα ελαφρά στον πάγκο για να αποφύγουμε τις φυσαλίδες του αέρα.


Αφήνουμε στην άκρη λίγα βύσσινα και σιρόπι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στην τούρτα για γεύση. Με ένα κουταλάκι του γλυκού προσθέτουμε βύσσινα  και σιρόπι, απλώνοντας καλά σε όλη την επιφάνεια, τα βύσσινα θα πάνε στο κάτω μέρος και το  σιρόπι θα παραμείνει στην επιφάνεια δημιουργώντας μια όμορφη διακόσμηση.

Με ένα ξυλάκι  μπορούμε να   διακοσμήσουμε περαιτέρω την επιφάνεια κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην κρέμα δημιουργώντας σχέδια που θα κάνουν το κέικ πολύ ξεχωριστό.

Tourta-pagoto-me-giaoyrti3

Βάζουμε στον καταψύκτη για μία ώρα,  Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη και τοποθετούμε τα κεράσια ή τα βυσσινα κυκλικάστην επιφάνεια, απαλά επειδή το μείγμα είναι ακόμα μαλακό .

Βάζουμε στον καταψύκτη για τουλάχιστον 8 ώρες. 

Ξεφορμάρουμε το παγωτό και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο Μιράντα.

Η τούρτα παγωτό  είναι έτοιμη!

Μπορούμε να την αφαιρέσουμε από τον καταψύκτη  και να σερβίρουμε, ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υπολειπόμενο σιρόπι για να διακοσμήσουμε τις κομμένες φέτες στο πιάτο. Ένα υπέροχο επιδόρπιο!

Καλή σας επιτυχία!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments