Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο !


 Για 4 άτομα

Υλικά

2 μέτρια στήθος κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας μέλι 



 Οδηγίες
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε  σε έξι λωρίδες το καθένα.



 Τοποθετήστε τις λωρίδες σε ένα σακουλάκι - φερμουάρ μαζί με ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι, μία σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο), 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αναμίξτε τα συστατικά στη σακούλα και αφήστε μαρινάρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
 
 
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε,  ζεστένετε τη δεύτερη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, μαγειρέψτε τις λωρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά). .


 Τοποθετήστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα καθαρό πιάτο.


 Χαμηλώστε  τη φωτιά   από μέτρια σε  χαμηλή και προσθέτουμε το βούτυρο και τις τελευταίες 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι στο τηγάνι. 


 Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι να ανακατέψτε το μίγμα και να διαλύει ότι κολλώδη  υπάρχει στον  πυθμένα του τηγανιού. Μόλις το μείγμα έχει διαλυθεί μαζί, προσθέτουμε το μέλι, αυξάνουμε την  θερμότητα, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει (περίπου πέντε λεπτά).

  
Μόλις δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνετε . Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε  στη ζεστή σάλτσα βαλσάμικου. Σερβίρετε αμέσως.

 πηγή και φώτο από εδώ budgetbytes.


1 σχόλιο :

  1. Εφτιαξα τη συνταγη "κοτοπουλο με μπαλσαμικο και μελι" και ηταν τελεια!! Αν προσθεσετε μανιταρια μαζι με το κοτοπουλο απο την αρχη που τα μαριναρετε και ελαχιστο φασκομηλο λιγο πριν σβησετε τη φωτια, θα ξετρελαθειτε.
    Παροτι η μεγαλη μου κορη ειναι παραξενη με το φαγητο της, εφαγε ολη τη μεριδα της!!! Καλη επιτυχια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!