Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Λαχταριστά Ντόνατς από την dona!



Για  19-20 ντόνατς  


υλικά:
150 γρ γάλα
150 γρ  νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
μια πρέζα αλάτι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη  άχνη
ζάχαρη βανίλια
λάδι για τηγάνισμα   


Οδηγίες
Στο χλιαρό γάλα και το νερό, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας μαγιά. Αφήστε  να σταθεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 αυγό, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη, η οποία είναι  μαλακή και την αφήνετε να φουσκώσει.
Πασπαλίστε  με αλεύρι τον πάγκο σας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο βάλτε τα δάχτυλά σας στο  γάλα και έτσι 2-3 φορές με τα δάχτυλα  διπλώστε τη ζύμη και την  αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Και πάλι, ανοίγουμε με  κρύο γάλα, διπλώστε και αφήστε τη να σταθεί 15 λεπτά, ακόμα. Διπλώστε την ζύμη και αφήστε την  για 15 λεπτά.

Τυλίξτε σε ρολό και κόψτε κομμάτια ή ανοίξτε σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόψτε   κύκλους . Αφήσε τα  στο τραπέζι, να σταθούν  για 15 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τοποθετείστε  στο χαρτί να στραγγίξει το λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βανίλια.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με Nutella ή μαρμελάδα ή πουτίγκα, έτσι κόβουμε λίγο πάνω από το μισό και γεμίζουμε .


πηγή και φώτο από εδώ daninakuhinja.



3 σχόλια :

  1. καλησπερα.υπαρχει περιπτωση να με βοηθησετε που δεν καταλαβα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα! τι δεν καταλαβατε κια πως μπορούμε να βοηθήσουμε?

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!