Για 19-20 ντόνατς
υλικά:
150 γρ γάλα
150 γρ νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
μια πρέζα αλάτι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
ζάχαρη βανίλια
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Στο χλιαρό γάλα και το νερό, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας μαγιά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 αυγό, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη, η οποία είναι μαλακή και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο βάζουμε τα δάχτυλά σας στο γάλα και έτσι 2-3 φορές με τα δάχτυλα διπλώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Και πάλι, ανοίγουμε με κρύο γάλα, διπλώνουμε και αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά, ακόμα. Διπλώστε την ζύμη και αφήστε την για 15 λεπτά.
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμεκομμάτια ή ανοίγουμε σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους . Αφήνουμε στο τραπέζι, να σταθούν για 15 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Tοποθετούμε σε χαρτί να στραγγίσουν το λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βανίλια.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με Nutella ή μαρμελάδα ή πουτίγκα, έτσι κόβουμε λίγο πάνω από το μισό και γεμίζουμε .
πηγή και φώτο από εδώ daninakuhinja.
0 comments