Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Πως να κάνουμε ψωμάκια hotdog και burger εύκολα!


 Είναι εύκολα αν και λίγο χρονοβόρα λόγω της μαγιάς και την διαδικασία φουσκώματος! 
Είναι όμως πεντανόστιμα και αξίζουν τον κόπο!


Υλικά:
  • 500 γρ αλευρι σκληρό 
  • 60 γρ μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 5 γρ αλάτι,
  • 5 γρ μαγιά
  • 250 γρ γάλα
  • 45 γρβούτυρο
  • διακόσμηση: γάλα, λευκό  σουσάμι

οδηγίες 

  •  Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο στον αρτοπαρασκευαστή να ζυμωθούν για 20 λεπτά
  • Βάλτε το βούτυρο και ζυμώστε για άλλα 20 λεπτά.
  • Βγάλτε την ζύμη από τον αρτοπαρασκευαστή και βάλτε την  σε ένα δοχείο,
  • Καλυψτε την με καπάκι ή πλαστικό περιτύλιγμα Τοποθετείστε την σε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.


  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 5 μέρη 100 γρ και 5 τμήματα 80 γρ ζύμης, όλα στρογγυλεμένα.
  • Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε  να ξεκουραστούν  για 15 λεπτά.
  • Πάρτε τα 5 κομμάτια των  100 γραμμάρια ζύμης ,ξαναζυμώστε για λίγο και κάντε στρογγυλά μπαλάκια.
  • Πάρτε τα  5 μέρη 80 γραμμαρίων ζύμης πατήστε λίγο  με το χέρι, στη συνέχεια δώστε σχήμα  οβάλ  μετά τυλίξτε σε ρολό και φτιάξτε ένα χοτ-ντογκ.
  • Βάλτε σε ένα ζεστό μέρος για δεύτερη φορά να φουσκώσουν.


  • Αλείψτε ελαφρά με  γάλα, και κόψτε  με ψαλίδι την επιφάνεια της ζύμης  σε 6-7  μεριές .
  •  Αλείψτε ξανά με  γάλα,και ρίξτε  λευκό σουσάμι .
  • Το ιδιο κάνουμε και με τα στρογγυλά ψωμάκια.


  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, με το ράφι στην χαμηλή σχάρα του φούρνου και ψήνετε  για  20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
recipe and foto via




1 σχόλιο :

  1. Πρέπει να πάρω αρτοπαρασκευαστη τελικά!
    Καλή μας εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!