Πως να κάνουμε ψωμάκια hotdog και burger εύκολα!


 Είναι εύκολα αν και λίγο χρονοβόρα λόγω της μαγιάς και την διαδικασία φουσκώματος! 
Είναι όμως πεντανόστιμα και αξίζουν τον κόπο!


Υλικά:
  • 500 γρ αλευρι σκληρό 
  • 60 γρ μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 5 γρ αλάτι,
  • 5 γρ μαγιά
  • 250 γρ γάλα
  • 45 γρβούτυρο
  • διακόσμηση: γάλα, λευκό  σουσάμι

οδηγίες 

  •  Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο στον αρτοπαρασκευαστή να ζυμωθούν για 20 λεπτά
  • Βάλτε το βούτυρο και ζυμώστε για άλλα 20 λεπτά.
  • Βγάλτε την ζύμη από τον αρτοπαρασκευαστή και βάλτε την  σε ένα δοχείο,
  • Καλυψτε την με καπάκι ή πλαστικό περιτύλιγμα Τοποθετείστε την σε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.


  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 5 μέρη 100 γρ και 5 τμήματα 80 γρ ζύμης, όλα στρογγυλεμένα.
  • Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε  να ξεκουραστούν  για 15 λεπτά.
  • Πάρτε τα 5 κομμάτια των  100 γραμμάρια ζύμης ,ξαναζυμώστε για λίγο και κάντε στρογγυλά μπαλάκια.
  • Πάρτε τα  5 μέρη 80 γραμμαρίων ζύμης πατήστε λίγο  με το χέρι, στη συνέχεια δώστε σχήμα  οβάλ  μετά τυλίξτε σε ρολό και φτιάξτε ένα χοτ-ντογκ.
  • Βάλτε σε ένα ζεστό μέρος για δεύτερη φορά να φουσκώσουν.


  • Αλείψτε ελαφρά με  γάλα, και κόψτε  με ψαλίδι την επιφάνεια της ζύμης  σε 6-7  μεριές .
  •  Αλείψτε ξανά με  γάλα,και ρίξτε  λευκό σουσάμι .
  • Το ιδιο κάνουμε και με τα στρογγυλά ψωμάκια.


  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, με το ράφι στην χαμηλή σχάρα του φούρνου και ψήνετε  για  20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
recipe and foto via




0 comments