Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΡΙΦΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ !!!


ΣΤΡΙΦΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑΣ: 45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 λεπτά
ΓΙΝΟΝΤΑΙ 2 πίτες μικρέ; ή 1 μεγάλη


Υλικά

1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 αυγά
2 φλιτζάνια απλό γιαούρτι ολόπαχο
360 γρ  τυρί φέτα,
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τιςχρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (Αν η φέτα δεν είναι αλμυρή)
450 γρ φύλλα κρούστας
240 γρ  ανάλατο βούτυρο , λιωμένο
1/3-1/2 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό ή σόδα 
Μέλι(προαιρετικά)


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175  βαθμούς C Καλύψτε 2 ταψιά για πίτα  με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και , ξεσκονίστε ελαφρά με αλεύρι.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Χτυπάμε το γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο. Λιώνουμε και την  φέτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί Ανακατεύουμε σε άλλο μπόλ το αλεύρι, τη σόδα, και το αλάτι  αν χρησιμοποιείτε.
Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετείστε  την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Ξετυλίξτε τα φύλλα κρούστας στραμμένα προς εσάς. Βουρτσίστε απαλά το πάνω φύλλο με το μείγμα του βουτύρου. Προσθέστε 2-3 κουταλιές από το γιαούρτι φέτα σε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος της μικρής πλευράς πλησιέστερο σε εσάς. Ερμητικά τυλίξτε  το φύλλο κρούστας στην άλλη κοντή πλευρά. Τοποθετήστε την  πλευρά  κλεισίματος προς τα κάτω και τυλίξτε σε κύκλο  Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, συνεχίζοντας να τα τυλίγετε γύρω από το κέντρο μέχρι να φτάσετε στην άκρη του ταψιού.. Γεμίστε με τον ίδιο τρόπο και το άλλο ταψί
Περιχύνουμε τις πίτες με το υπόλοιπο μείγμα του βουτύρου και ελαφρά με το νερό και ότι άλλο ίσως μας 'εχει περισέψει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρινα ροδίσει . Αφήστε να κρυώσει 10-20 λεπτά πριν από  το σερβίρισμα. 

Προαιρετικά σερβίρεται με μέλι!
πηγή και φώτο από εδώ .tarasmulticulturaltable.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!