Υλικά για 2 ταψάκια ή φόρμες του κέικ
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 αυγά
2 φλιτζάνια απλό γιαούρτι
360 γρ τυρί φέτα,
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (Αν η φέτα δεν είναι αλμυρή)
450 γρ φύλλα κρούστας
240 γρ ανάλατο βούτυρο , λιωμένο
1/3 -1/2 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό ή σόδα
Μέλι(προαιρετικά)
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C . Καλύψτε 2 ταψιά για πίτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αλευρώστε.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Χτυπάμε το γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο. Λιώνουμε και την φέτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί . Ανακατεύουμε σε άλλο μπόλ το αλεύρι, τη σόδα, και το αλάτι αν χρησιμοποιείτε.
Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο.
Ξετυλίξτε τα φύλλα κρούστας σε αλευρωμένη επιφάνεια και αλείψτε απαλά το πάνω φύλλο με το μείγμα του βουτύρου. Προσθέστε 2-3 κουταλιές από το γιαούρτι φέτα και τυλίξτε το φύλλο κρούστας.
Τοποθετήστε την πλευρά κλεισίματος προς τα κάτω και τυλίξτε σε σαλιγκάρι και βάλτε στο κέντρο του ταψιού. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, συνεχίζοντας να τα τυλίγετε γύρω από το κέντρο μέχρι να φτάσετε στην άκρη του ταψιού. Γεμίστε με τον ίδιο τρόπο και το άλλο ταψί.
Περιχύνουμε τις πίτες με το υπόλοιπο μείγμα του βουτύρου και ελαφρά με το νερό και ότι άλλο ίσως μας έχει περισσέψει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει . Αφήστε να κρυώσει 10-20 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Προαιρετικά σερβίρεται με μέλι!
0 comments