Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!


 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ gratineeblog.com


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Υλικά
500 γρ  τυρί cottage
500 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι (150ml) σόδα
1/4 κούπας (75 ml) ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
8 φύλλα κρούστας

Μπορείτε να παραλείψετε το αλάτι αν βρείτε το μίγμα αρκετά αλμυρό από την φέτα. 
Η σόδα βοηθά στο να γίνει η πίτα πιο αφράτη.



Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τυρί, τα αυγά, σόδα, το λάδι, το αλάτι και με μια σπάτουλα 
μέχρι να ανακατευτούν καλά
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Τοποθετήστε δύο φύλλα κρούστας, το ένα πάνω από το άλλο, 
και με ένα κουτάλι βάλτε λίγο από το μείγμα τυριού.

Όπως αυτό:


Διπλώστε τις γωνίες του  φύλλου πάνω από τη γέμιση.



Ρίξτε από πάνω λίγο περισσότερο από το μείγμα του τυριού.



Επαναλάβετε άλλες δύο φορές, εναλλάσσοντας τα φύλλα κρούστας με το μείγμα του τυριού.
 Χύστε την γέμιση αν σας περισσέψει πάνω –πάνω .
Όπως αυτό:



Ψήστε σε 180 C  για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να πάρει χρώμα .


Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.


Μερικές σημειώσεις σχετικά με την εργασία του φύλλου:
* Αποψύξτε το φύλλο την προηγούμενη νύχτα και βάλτε στο ψυγείο για καλύτερο αποτέλεσμα. Φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν από τη χρήση.
* Μην αφαιρείτε τα φύλλα κρούστας από την πλαστική συσκευασία, έως ότου είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε, γιατί θα στεγνώσουν .
* Τα α φύλλα Κρούστας στεγνώνουν πολύ εύκολα. Ενώ εργάζεστε, καλύψτε  τα αχρησιμοποίητα φύλλα με μια υγρή πετσέτα για να αποτρέψετε το στέγνωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!