Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΩΙΝΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟ 3 ΥΛΙΚΑ!!!

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .thekitchn.com



ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΩΙΝΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟ 3 ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
 
1 φλιτζάνι αμύγδαλα


1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα 


1 φλιτζάνι  σταφίδες
κ
moulti
διαφανής μεμβράνη
κοφτερό μαχαίρι




Οδηγίες
Ψήνουμε τα αμύγδαλα αν θέλουμε  .Οι ξηροί καρποί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμοί ή ψημένοι. Ψήστε στους στους 175 ° C για 10-12 λεπτά,. Αφήστε τα να κρυώσουν  πριν τη χρήση.



Τοποθετείστε τα αμύγδαλα τα  αποξηραμένα φρούτα, και τις σταφίδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τα όλα μαζί για 30 δευτερόλεπτα.   Ξύστε τις πλευρές του μπολ και κάτω από το μαχαίρι για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κολλήσει κομμάτια μείγματος .



Συνεχίστε την επεξεργασία για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι όλα συστατικά μαζί να γίνουν μια μάζα



Τοποθετήστε ένα κομμάτι μεμβράνης ή λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας σας και πατάμε τη ζύμη με τα χέρια μας  Τυλίξτε και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια ώρα ή  στο ψυγείο για μια μέρα .



Χωρίστε σε μπάρες. 
 Ξετυλίξτε την παγωμένη ζύμη  και τη μεταφέρετε  σε ένα ξύλο κοπής. 
Κόβουμε σε 8 μεγάλες ράβδους ή 16 μικρά τετράγωνα .



 Τυλίξτε κάθε κομμάτι  σε πλαστική μεμβράνη ή λαδόχαρτο.
Αποθηκεύστε τις μπάρες. 
Αποθηκεύστε τις ράβδους στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες.  


 Οι ράβδοι μπορούν να καταναλωθούν κατευθείαν από το ψυγείο ή την κατάψυξη και θα είναι σταθεροί  αλλά μαστιχωτοί . Σε θερμοκρασία δωματίου οι μπάρες είναι απολύτως εντάξει για να τις φάτε  και να μπορούν να κρατηθούν  σε μια τσάντα ή σακίδιο την ημέρα, αλλά θα είναι πιο μαλακές.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!