Υγιεινές σπιτικές μπάρες πρωινού όλη την μέρα. Φτιάξτε της και πάρτε μαζί σας στην δουλειά ή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο .
Για τις σπιτικές μπάρες θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 φλιτζάνι σταφίδες
12-15 ολόκληροι αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
Εξοπλισμός
moulti
διαφανής μεμβράνη
κοφτερό μαχαίρι
Ψήνουμε αν θέλουμε τα αμύγδαλα στους 175 ° C για
10-12 λεπτά,. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε .
Συνεχίζουμε την επεξεργασία για άλλα 1- 2 λεπτά, μέχρι όλα συστατικά
μαζί να γίνουν μια μάζα.
Τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνης ή λαδόκολλα στην επιφάνεια
εργασίας μας και πατάμε τη ζύμη με τα χέρια μας Τυλίγουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για
τουλάχιστον μια ώρα ή στο ψυγείο για μια
μέρα .
Ξετυλίγουμε την παγωμένη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
Κόβουμε σε 8 μεγάλες
ράβδους ή 16 μικρά τετράγωνα .
Αποθηκεύουμε τις μπάρες στο ψυγείο
για αρκετές εβδομάδες ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
Οι μπάρες μπορούν να
καταναλωθούν κατευθείαν από το ψυγείο ή την κατάψυξη και θα είναι σταθερές αλλά μαστιχωτές .
Σε θερμοκρασία δωματίου οι μπάρες
είναι απολύτως εντάξει για να τις φάμε αλλά θα είναι πιο μαλακές.
0 comments