Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚAI ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ-LEMON PIE AND HOMEMADE LEMON CURD!!


Πηγή συνταγής και φώτο από εδώ bekicookscakesblog


ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!

Για την Κρέμα Λεμονιού
Υλικά
1-2 κουταλιές της σούπας. ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (από 2-4 λεμόνια)
6 κρόκοι αυγών
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι βούτυρο (κομμένο σε κομμάτια)

 

Για τη ζύμη
 2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
2 κουταλιές σούπας. ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι λάδι ή φυτίνη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας. βούτυρο


Για τη σαντιγί
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
Προαιρετικά: 1-2 κουταλιές της σούπας βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

 Για την ζυμη



 Στο μπολ του μίξερ, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά.
Προσθέστε το λάδι και το βούτυρο, έως ότου έχετε χοντρό ψίχουλα, όπως βλέπετε παραπάνω. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να σχηματίσουμε μια μπάλα. Θα εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια ψίχουλα. 

 
Ζυμώνουμε τη ζύμη μόνο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα, χωρίστε τη ζύμη στο μισό. 
Αυτή η συνταγή κάνει δύο μικρές πίτες.
 Εάν χρειάζεστε μόνο μία τυλίξτε το άλλο μισό της ζύμης σε πλαστικό περιτύλιγμα
 και βάλτε στον στον καταψύκτη.

Αλευρώστε τη ζύμη με αλεύρι και πάλι, και ανοίγουμε
 την  ζύμη μας σε  φύλλο  πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας 

 
Γυρίστε τη ζύμη και τη λαδόκολλα πάνω στην φόρμα σας –πυρέξ .
Αφαιρέστε την λαδόκολλα .


Τοποθετήστε ένα Χαρτί λαδόκολλας στο εσωτερικό της τάρτας και γεμίστε το με τα ξερά φασόλια. Αυτό θα σταθμίσει την κρούστα κάτω, ώστε να μην συρρικνωθεί, ενώ μπορείτε να ψήσετε. Ψήνουμε στους 210 για 30-40 λεπτά. (Αφαιρέστε την λαδόκολλα με τα φασόλια περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος για να ροδίσει και στην κάτω πλευρά .)


 Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και βάλτε την κρέμα λεμονιού .Κάντε την Σαντιγί


Για την Κρέμα Λεμονιού 



 Για να πάρετε 1-2 κουταλιές της σούπας. ξύσμα λεμονιού, μπορείτε
 να χρησιμοποιήσετε  ένα τρίφτη .


  Για να πάρετε πιο εύκολα χυμό από τα λεμόνια, κυλήστε το 
στην επιφάνεια του πάγκου, πιέζοντας με το χέρι σας για να μαλακώσει μέσα. 


  
Αυτό βοηθά να πάρουμε  περισσότερο χυμό, ειδικά όταν οι φλούδες είναι εξαιρετικά παχιές
 Για να κρατήσουμε τους σπόρους έξω, πιέστε το χυμό με το χέρι σας ή με ένα σουρωτήρι.


Τώρα που τα λεμόνια σας είναι έτοιμα, τοποθετήστε τους κρόκους
από έξι αυγά σε μια μικρή κατσαρόλα.


Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
 Ανακατεύουμε,  που και που σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήστε το μείγμα να πήξει. 

Αυτό  διαρκεί περίπου 10 λεπτά. 
(Και αν πραγματικά χρειάζεται να ανακατεύετε συνεχώς.) 
Ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν ντύνει το πίσω μέρος της σπάτουλας σας.
 

 Δεν είστε έτοιμοι.


 Τώρα είστε έτοιμοι!


 Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο λίγα κομμάτια κάθε φορά,
 ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει .

 
Όταν όλα το βουτύρου έχει προστεθεί και λιώσει, σουρώνουμε
 το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι .

Βάλτε πλαστικό περικάλυμμα απευθείας στην επιφάνεια της 
 κρέμας λεμονιού για να μην πιάσει πέτσα .


 Αφήστε την κρέμα λεμόνι στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες ή καλυτέρα  για μια μέρα .
Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα στο ψυγείο ...
 Αλλά αυτό δεν είναι ένα ζήτημα, διότι ποτέ δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ.


 Συναρμολόγηση και Διακόσμηση


 Χτυπήστε την κρέμα και ζάχαρη άχνη στο μπολ ενός μίξερ. 
Χτυπήστε δυνατά .Προσθέστε τη βανίλια λίγο πριν απενεργοποιήσετε το μίξερ.

Τοποθετήστε την κτυπημένη κρέμα –Σαντιγύ σε ένα κορνέ


Μπορείτε να την διακοσμήσετε με μερικές φέτες λεμονιού και κίτρινη ζάχαρη
Αποθηκεύστε την τάρτα  στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!