Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ - ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ!!

Την συνταγή  και τις οδηγίες βήμα-βήμα 
τις βρήκαμε εδώ tortelina.blogspot.no




ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ 

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
50 γρ  φρέσκια μαγιά η ένα φακελάκι ξηρή
500 ml γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
300 ml λάδι
2 αυγά
1 ασπράδι αυγού

Επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού
3-4 κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό



Οδηγίες
 
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
 Προσθέστε  όλη την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε και πάλι, 
εάν εργάζεστε με φρέσκια μαγιά, προ-ενυδατώστε σε λίγο ζεστό γάλα
 με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήστε να ενεργοποιηθεί
Βάζουμε σε μπολ  το αλεύρι προσθέτουμε τα αυγά, ασπράδια αυγών, το λάδι και
 τέλος, ρίχνουμε το ζεστό γάλα .Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια  μαλακή ζύμη. 
Αφήστε το σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. 

Στην επιφάνεια εργασίας μας  πασπαλίστε  ελαφρά με αλεύρι, 
πατήστε την ζύμη να βγει ο αέρας και στη συνέχεια χωρίζεται σε 30 κομμάτια
  σχηματίζοντας κάθε κομμάτι της ζύμης σε σχήμα μπάλας
 



Πάρτε μία μπάλα, και με τον πλάστη ανοίξτε σε μικρό ορθογώνιο φύλο .
Κατόπιν τυλίξτε το κάθε φύλο σε ρολό  τοποθετείστε τα πάνω
 σε λαδόκολλα με το κλείσιμο της ζύμης προς τα κάτω .
Αφήστε να φουσκώσουν για 30-45 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο έως 200 βαθμούς. 
Αραιώστε τον κρόκο αυγού με ζεστό νερό, απλώστε στα φουσκωμένα
 ψωμάκια  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!