Κις Λωρέν ατομικά -Συνταγή βήμα-βήμα


Είναι συνταγή για πάρτυ ή για μπουφέ! Είναι αλμυρά ταρτάκια! Είναι ατομικά κις-λωρέν!Είναι πεντανόστιμα..Μπορούν να γίνουν και από την προηγούμενη μέρα! Είναι απλά ασυναγώνιστα!


Ταρτάκια για πάρτυ

Υλικά 

240 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γραμμάρια  τυρί τριμμένο-τύπου παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

170 γραμμάρια κρύο βούτυρο

60 γραμμάρια  νερό


Για την επικάλυψη

3 μεγάλα αυγά

170 γραμμάρια γάλα ή μισό και μισό γάλα με νερό

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι(προαιρετικά)


Οδηγίες
Ανακατεύουμε  ελαφρά μαζί το αλεύρι, το τυρί ,το αλάτι και την πάπρικα. 
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κύβους  μέσα στο αλεύρι για να σχηματιστούν τρίμματα.


 Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας  με το μείγμα αλευριού έως ότου όλο το μείγμα να  είναι σαν βρεγμένη άμμος 
 Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές  σούπας   α νερό αν χρειαστεί για να κάνουμε τη ζύμη ελαστική.


Χωρίζουμε τη ζύμη στην μέση  ταμπονάρουμε ελαφρά με αλεύρι  και ζυμώνουμε  το κάθε μισό σε μπάλα ,καλύπτουμε με μεμβράνη και καταψύχουμε  για 30 λεπτά  . Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 200 C.



 Ανοίγουμε ένα κομμάτι της ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο .
Κόβουμε σε δώδεκα τετράγωνα.


Τοποθετούμε   κάθε τετράγωνο σε φόρμα για κεκάκια η muffins.


 Κόβουμε  τις άκρες  που περισσεύουν γύρω γύρω.


  Τοποθετούμε  ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση της αρεσκείας μας .


 Ρίχνουμε το γάλα και το αυγό επάνω στη γέμιση.


Ψήνουμε τα ταρτάκια για 18 έως 22 λεπτά. 


 Τα βγάζουμε  από το φούρνο και αφήστε για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από την φόρμα.

 Σερβίρουμε  τα ταρτάκια  ζεστά ή κρύα. 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments