Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ταρτάκια για πάρτυ-Συνταγή βήμα-βήμα

Είναι συνταγή για πάρτυ ή για μπουφέ! Είναι αλμυρά ταρτάκια! Είναι ατομικά κις-λωρέν!Είναι πεντανόστιμα..Μπορούν να γίνουν και από την προηγούμενη μέρα! Είναι απλά ασυναγώνιστα!



Ταρτάκια για πάρτυ

Υλικά 
175 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
70 γρ καλαμποκίσιο αλεύρι
 ή αντικαταστείτε με 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ τυρί τριμμένο-τύπου παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
170 γρ κρύο βούτυρο
60 γρ νερό


Για την επικάλυψη

3 μεγάλα αυγά
170 γρ γάλα ή μισό και μισό γάλα με νερό
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι(προαιρετικά)




Οδηγίες

Χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αλεύρια το τυρί αλάτι, πάπρικα και πιπέρι αν θελετε.
Κόψτε το βούτυρο σε κύβους  μέσα στο αλεύρι για να σχηματίστουν ψίχουλα.



 Προσθέστε το νερό, ανακατεύοντας  με το μίγμα αλευριού
 έως ότου όλο το μείγμα να  είναι βρεγμένο.
 Προσθέστε ένα επιπλέον κουτάλι σούπας ή δύο από το
 νερό αν χρειαστεί για να κάνετε τη ζύμη ελαστική.


Χωρίστε τη ζύμη στο μισό, ταμπονάρετε ελαφρά
  με αλεύρι  και το κάθε μισό σε μπάλα ,
καλύψτε με μεμβράνη και καταψύξτε για 30 λεπτά  
 .Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.



 Ανοίξτε ένα κομμάτι της ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο .
Κόψτε σε δώδεκα τετράγωνα.


Τοποθετείστε  κάθε τετράγωνο σε φόρμα για κεκάκια η muffins.


 Κόβετε τις άκρες στο ίδιο επίπεδο με την φόρμα .


  Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση της αρεσκείας σας .



 Ρίχνουμε το γάλα και το αυγό επάνω στη γέμιση.


 Ψήνετε τα ταρτάκια για 18 έως 22 λεπτά. 


 Τα βγάζετε από το φούρνο και αφήστε για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από την φόρμα.
 Σερβίρετε τα ταρτάκια  ζεστά ή κρύα. 

πηγή και φώτο από εδώ kingarthurflour.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!