Εύκολη ζύμη σαν σφολιάτα.
Υλικά
240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
230 γρ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους*
115 γραμμάρια γιαούρτι
Οδηγίες
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν
πάουντερ.
Προσθέστε το βούτυρο για να κάνει ένα χοντρό / εύθρυπτο
μείγμα.
Αφήστε το μεγαλύτερο μέρος του βουτύρου σε μεγάλα μεγέθους κομμάτια.
Ανακατέψτε την sour cream .Η ζύμη θα είναι σφιχτή .
Γυρίστε
προς τα έξω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, διπλώστε μερικές φορές Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη και διπλώστε
στα τρία.
Ξανανοίξτε το φύλλο και διπλώστε το στα τρία και πάλι.
Παγώστε τη ζύμη
για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη χρήση.Μπορεί να καταψυχθεί έως και 2 μήνες.
Για να
την χρησιμοποιήσετε, αφήστε να αποψυχθεί στο
ψυγείο όλη τη νύχτα.
0 comments