ΠΙΤΣΑΚΙΑ – ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ
Υλικά
6 μικρές πίτες για σουβλάκια
ολικής αλέσεως
ή λευκά ψωμάκια σάντουιτς κομμένα στην μέση
12 φέτες πεπερόνι, κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας
12 φέτες κίτρινο τυρί
Φέτες μαύρες ελιές
Κόκκινη πράσινη ή κίτρινη
πιπέρια
Μανιτάρια κομμένα στην μέση για την μύτη
Κρεμμύδι ξερό
Βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα πίτσας σε κάθε πίτα – ψωμάκι
και από 1 φέτα τυρί πάνω από τη σάλτσα. Δημιουργείστε το πρόσωπο
χρησιμοποιώντας 2 πεπερόνι μισά για τα αυτιά, ροδέλες ελιάς για τα μάτια ένα κομμάτι
μήλου για τη μύτη ,πιπέρια για τα φρύδια
και ένα κομμάτι κρεμμύδι για το χαμόγελο.
Ψήστε στο φούρνο στους 180 C
μέχρι
να λιώσει το τυρί
ΦΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ
Υλικά
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι κέτσαπ
6 μπαγκετίνια κομμένη
στη μέση κατά μήκος
8 φέτες τυρί κάθε
κομμάτι σε 3 λωρίδες
Ψιλοκομμένο μαύρες ελιές ή κρεμμυδάκια
Τυρί κρέμα, μαλακωμένο
Φέτες κόκκινη πιπεριά, λεπτές φέτες καρότου ή φέτες
τουρσιών
Φέτες γεμιστές πράσινες ελιές, κομμάτια τυρί, τουρσί φέτες ή
φέτες καρότου
Φύλλα μαρουλιού ή τεμαχισμένο μαρούλι
Ανακατέψτε την μαγιονέζα και το κέτσαπ σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε
και τις 2 πλευρές από τα μπαγκετίνια αφού
τα έχετε κόψει στην μέση με 1 ½ κουταλιές
της σούπας από το μείγμα αυτό. Τοποθετήστε
4 λωρίδες τυριού ανάμεσα και κλείστε το σάντουιτς .
Διακοσμήστε κάθε σάντουιτς
φίδι, με 2 κομμάτια ψιλοκομμένη μαύρης ελιάς ή σε φέτες πράσινο κρεμμύδι για τα
μάτια, χρησιμοποιώντας κουκίδες τυρί κρέμα για να σταθούν –κολλήσουν στην κορυφή του σάντουιτς. Κόψτε το κομμάτι
πιπεριά, φέτα καρότο ή τουρσί φέτα σε σχήμα γλώσσας.
Βάλτε μεταξύ των σάντουιτς.
Τοποθετήστε φέτες πράσινες ελιές, τυρί, τουρσιά ή τα καρότα στην κορυφή του
σάντουιτς για να σχεδιάσετε το δέρμα
φιδιού, κολλώντας με τυρί κρέμα. Κόψτε σε κομμάτια σάντουιτς, αν θέλετε .Βάλτε
μαρούλι σε πιατέλα και τοποθετείστε τα σάντουιτς φίδι πάνω στο μαρούλι.
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ - Hot Dogs
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
6 χοτ-ντογκ
Γαρνιτούρες
Κέτσαπ,
Μουστάρδα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. Τοποθετείστε
ένα φύλλο λαδόκολλας στο ταψί.
Κόψτε 12 λωρίδες από την σφολιάτα
Τυλίξτε 1 λωρίδα γύρω από
κάθε hot dog. Τοποθετήστε τα χοτ ντογκ σε έτοιμο φύλλο ψησίματος έτσι ώστε τα
άκρα της ζύμης είναι κάτω από τα χοτ ντογκ. Κόψτε λωρίδες από την σφολιάτα για
να σχηματίσετε τα φτερά και τις κεραίες .
Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να
ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε την σχάρα.
Με μουστάρδα και κέτσαπ φτιάχνουμε τα μάτια Γαρνίρετε όπως θέλετε να διακοσμήσετε το hot dogs για να
μοιάζουν με πεταλούδες.
αγρια πουλακια πιτσα
γενεθλια
ιδεες για πάρτυ
λουλουδενια πιτσα
παιδικο παρτυ-μπουφες
ΤΟΣΤΑΚΙΑ- ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ
0 comments