Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΑ -ΨΩΜΑΚΙΑ -MUFFINS!!!


Επισκεφτήκαμε την σελίδα αυτή budgetbytes και  βρήκαμε πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα μια από αυτές .


Τα περίφημα αγγλικά ψωμάκια – muffins
 
Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού  ξηρή μαγιά

 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

½ κούπα γάλα η νερό 

1 κ .σ βούτυρο η λάδι

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

¾ κ.γ αλάτι

¼ κούπας κόρν φλάουρ η καλαμποκάλευρο



Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε μαγιά, τη ζάχαρη και 1/2 ζεστό νερό. Ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά. Αφήνουμε περίπου 5 λεπτά .

Σε άλλο μπολ βάζουμε 1,5 φλιτζάνι αλεύρι και το αλάτι Ανακατέψτε καλά .Σε ένα δεύτερο μπολ βάλτε στο Φούρνο μικροκυμάτων το γάλα / βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε καλά και  βάλτε  στα μικροκύματα για  ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να λιώσει μέσα στο ζεστό γάλα.

Χύστε το μείγμα μαγιάς  και το μείγμα γάλακτος στο αλεύρι.. Ανακατέψτε  και ζυμώστε καλά μέχρι η ζύμη να σχηματίζει ένα μαλακό, ελαφρώς ελαστική μπάλα που τραβιέται  μακριά από το μπολ.  Θέλει περίπου 3/4 φλιτζανιού  αλεύρι για να φτάσει σε αυτό το σημείο.






Βάλτε λίγο από το αλεύρι σε ένα καθαρό πάγκο και βάλτε και χέρια σας στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Η προσθήκη  με πάρα πολύ αλεύρι θα δώσουν σκληρά muffins. ( δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω για παράδειγμα).

Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε το σε ένα μπολ που έχει αλείψει με λίγο λάδι . Αλείψτε ελαφρά την ζύμη και καλύψτε με μεμβράνη. Αφήνουμε μέχρι  να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 45 λεπτά - 1 ώρα).

Πατήστε την ζύμη, να ξεφούσκωσει ξαναπλάστε σε μπάλα σκεπάστε το μπολ / ζύμη και αφήστε την να ανέβει για δεύτερη φορά (45 λεπτά - 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί).

Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, κυλήστε ελαφριά τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια Χρησιμοποιώντας, ένα μεγάλο ποτήρι στρογγυλό, κόψτε τη ζύμη σε κύκλους. 






Τοποθετήστε τους κύκλους ζύμης σε ένα ταψί που έχετε  βάλει καλαμποκάλευρο . Καλύψτε χαλαρά με μια υγρή πετσέτα και αφήστε τα  να φουσκώσουν  για μια ακόμη φορά, μέχρι να διπλασιαστουν σε μέγεθος (άλλα 45 λεπτά).

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάλτε λίγο λάδι . Προσεκτικά μεταφέρετε τα αφράτα, muffins . Μαγειρέψτε τα muffins, σε παρτίδες, στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά  από κάθε πλευρά. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν πριν τα κόψετε, βάλτε βούτυρο και μαρμελάδα και θα γευτείτε την απόλυτη ευτυχία!
Αν αντικαταστήσετε το γάλα με νερό τότε αμέσως γίνονται και νηστίσιμα!

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ budgetbytes




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!