Τέλεια πεντανόστιμη συνταγή !Παστίτσιο με λαζάνια σε μίνι εκδοχή!
Μίνι Λαζάνια cups
Υλικά
500 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 1/2 φλιτζάνια ανθότυρο ή φέτα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Μυρωδικά της αρέσκειας μας
12 φύλλα λαζάνια μισοβρασμένα κομμένα στα 2 ή
12 φύλλα λαζάνια μισοβρασμένα κομμένα στα 2 ή
οποιοδήπωτε ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί gouda η edam
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί gouda η edam
Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε τον κιμά ,ρίχνουμε την σάλτα η ντομάτα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Βάζουμε αλάτι ,πιπέρι και μπαχαρικά της αρέσκειας μας και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το ανθότυρο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύοεμε .
Τσιγαρίζουμε τον κιμά ,ρίχνουμε την σάλτα η ντομάτα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Βάζουμε αλάτι ,πιπέρι και μπαχαρικά της αρέσκειας μας και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το ανθότυρο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύοεμε .
Σε φόρμα για
muffins βάζουμε ένα φύλλο –λαζάνια ( αφού τα έχουμε βράσει πρώτα λίγο ίσα-ίσα για να μαλακώσουν) λίγο φέτα τον κιμά και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με τυρό gouda τριμμένο Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει .
0 comments