Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΜΕ ΦΕΤΑ - ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ



ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Κομμάτια 15

Υλικά
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
¼ κούπα του Νες καφέ γάλα φρέσκο
½ κ.γ. ξύδι
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/3 κούπας νερό
100 γρ φέτα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό και το γάλα. Προσθέτουμε και το ξύδι με το λάδι. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Γίνεται μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που λίγο θα σας κολάει στα χέρια. 
 

Ανοίγουμε το φύλλο μας σε στρογγυλά κομμάτια με την βοήθεια ενός ποτηριού και βάζουμε ένα κομμάτι κάτω ,την φέτα ανάμεσα και ένα κομμάτι από πάνω πατώντας τις άκρες γύρω γύρω για να κλείσουν τα πιττάκια μας καλά.


Μπορούμε ακόμα να βάλουμε ένα κομμάτι στρογγυλό 
να βάλουμε την φέτα μας και να κλείσουμε σε μισοφέγγαρο.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.




6 σχόλια :

  1. ΠΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΛΕΕΙ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΓΑΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα. 250 γρ αλευρι και 1/4 γαλα φρσκο μετρημενο στην κοκκινη κουπα του νες καφε! καλη επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορουμε μ αυτη τη ζυμη να κανουμε πουρεκια γλυκα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγη που δείχνουμε είναι για πιτες-πιτακια ,Αν ενοειται τσουρεκια οχι δεν γινεται με αυτην την ζυμη αν ενοειται πιτακια γλυκά ναι μπορειτε βαζοντας μυζηθα ζαχαρη και αυγο !

      Διαγραφή

  5. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!! ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΥΡΙ Η ΧΟΡΤΑ Η ΠΑΤΑΤΑ Η ΚΙΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΤΑ!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!