Αλμυρά κουλουράκια τύπου Μπατόν σαλέ όταν δεν θέλουμε κάτι γλυκό αλλα κάτι αλμυρό με τον καφέ μας .
Υλικά
Αλεύρι όσο πάρει
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ. γιαούρτι
150 ml ηλιέλαιο
150 ml νερό
½ κουταλάκι ζάχαρη
Οδηγίες
Βάζουμε αλεύρι (περίπου 300 γρ.) σε ένα σκεύος και κάνουμε μία τρύπα στην μέση.
Μέσα στην τρύπα ρίχνουμε την μαγιά, λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, ανακατεύουμε με το χέρι και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι που η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε αλάτι και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για 30 λεπτά.
Όταν περάσει ο χρόνος ανακατεύουμε λίγο την ζύμη, παίρνουμε μία ποσότητα όσο περίπου ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ την πλάθουμε σε μπαστούνι και της δίνουμε σχήμα (όπως της εικόνας).
Βάζουμε τα κουλουράκι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αν θέλουμε αφήνουμε μερικά χωρίς σουσάμι και μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε πάνω τους λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
πηγή foodaholics.gr
Κέικ με τρία τυριά μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε! ! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.
Υλικά:
1/2 βούτυρο (θα βρείτε διάφορα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ που είναι 250 γρ.)
4 αυγά
1 φλ γάλα
2,5 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπεκιν πάουντερ
2 φλ κασέρι τριμμένο
1 πακέτο χαλούμι τριμμένο
1 φλ φέτα σκληρή θρυμματισμένη
λίγη ρίγανη ή δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Βάζουμε το γάλα, το μπεκιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο-λίγο, χτυπώντας με στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα τυριά και τη ρίγανη ή τον δυόσμο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία φόρμα αλειμμένη με βούτυρο και αλευρωμένη. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Νόστιμα αφράτα τυροκούλουρα για κάθε ώρα και περίσταση! Για πρωινό ή δεκατιανό, για το σχολείο , για την δουλειά ή ακόμα και τον απογευματινό καφέ .
1 ασπράδι αυγού
200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
Βούτυρο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
550-600 γρ αλεύρι
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από το μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ευχαριστούμε πολύ την την Arguro Fermani για την εκτέλεση και φώτο της συνταγής.