Η απόλαυση της γεύσης! Σοκολατένια τούρτα με αφράτη κρέμα πραλίνα και bueno.Αφράτη μπισκοτένια βάση με αέρινη κρέμα αφρός!
Δείτε ακόμα Τούρτα bueno με μπισκότα / Τούρτα bueno με παντεσπάνι
Υλικά για μια τούρτα 30χ25 εκατοστών
για την βάση
300 γραμμάρια μπισκότα
115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για την Κρέμα bueno
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνα
500 γραμμάρια γάλα πλήρες
1 bueno white (2 μπάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια )
Για το γλάσο
225 γραμμάρια κρέμα γάλατος 35% λιπαρά
200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
100 γραμμάρια kinder σοκολάτα
Ακόμα
1 Kinder bueno κλασικό (2 μπάρες) για διακόσμηση
Οδηγίες για την βάση
Στο multi τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο καλά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την σκόνη πραλίνα μαζί με το γάλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ.
Στο μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα πραλίνα και ανακατεύουμε με μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν οι 2 κρέμες.
Προσθέτουμε στην κρέμα μας 1 bueno white κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Για την συναρμολόγηση
Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα ταψάκι 30χ25 εκατοστά και με την πίσω μεριά του κουταλιού ή τον πάτο ενός ποτηριού στρώνουμε την βάση μας να είναι ομοιόμορφη.
Αν έχουμε τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο ντύνουμε περιμετρικά με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε .
Τοποθετούμε την κρέμα μας .
Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει η κρέμα για 4 - 5 ώρες .
Όταν πλέον έχει παγώσει καλά το γλυκό μας ετοιμάζουμε το γλάσο κουβερτούρας .
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Σπάμε τις σοκολάτες κομμάτια σε ένα μπολ και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα γάλακτος
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
Κρατάμε 1/4 από το γλάσο εκτός ψυγείου αν θέλουμε να στολίσουμε περιμετρικά την τούρτα μας ή να κάνουμε σχέδια πάνω στην τούρτα.
Αν δεν θέλουμε να κάνουμε σχέδια-γραμμές τότε περιχύνουμε όλο το γλάσο πάνω από την κρέμα.
Διακοσμούμε την τούρτα με κομμένα κομμάτια bueno και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το γλάσο μας.
Αφαιρούμε το τσέρκι ,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram