Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε την υπέροχη γεύση που έχει αυτό το κέικ! Όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!
370 γραμμάρια γάλα (1 και 1/2 φλιτζάνι)
2 και 1/4 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
Τσιπ σοκολάτας
Σκόνη κακάο
200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
200 γραμμάρια κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Καλύπτουμε το κέικ μας .
Διακοσμούμε αν θέλουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι ή τρούφα σοκολάτας
Υλικά
350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας ( 3 φλιτζάνια μπισκότα σε σκόνη)370 γραμμάρια γάλα (1 και 1/2 φλιτζάνι)
2 και 1/4 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
Η γεύση του κέικ σας θα εξαρτηθεί από τα μπισκότα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε!
(Εγώ έβαλα πτιμπερ σοκολάτας Αλατίνη. Αν θέλετε βάζετε και κανονικά μπισκότα τύπου Μιράντα αλλά για σοκολατένιο αποτέλεσμα προσθέστε 1-2 κ. σούπας κακάο μαζί με τα μπισκότα αφού τα κάνετε σκόνη και ανακατέψτε)
Για περισσότερη γεύση σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε:
ΝουτέλαΤσιπ σοκολάτας
Σκόνη κακάο
Οδηγίες
Στο multi κάνουμε σκόνη τα μπισκότα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το μπεικιν και ανακατεύουμε .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
Μην παραψήσετε το κέικ για να είναι ζουμερό.
200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
200 γραμμάρια κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Καλύπτουμε το κέικ μας .
Διακοσμούμε αν θέλουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι ή τρούφα σοκολάτας