Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Ένα εξαιρετικό φαγητό απερίγραπτης νοστιμιάς με αφράτη αέρινη μπεσαμέλ και πεντανόστιμη γέμιση .Αν και λίγο μπελαλίδικο σαν φαγητό στο γέμισμα τώρα ήρθε η ώρα να τα γεμίσουμε εύκολα χωρίς να λερώνουμε και χωρίς ταλαιπωρία στο τσακ μπαμ.
Δείτε ακόμα πάστιτσιο το εύκολο / Τούρτα παστίτσιο / Κοχύλια γεμιστά με κιμά
Ας δούμε πόσο εύκολα γίνονται.
Χρειαζόμαστε
1 πακέτο κανελόνια
Μπεσαμέλ (συνταγή παρακάτω)
κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος
Ακόμα
ελαιόλαδο
φρυγανιά
100 γραμμάρια τυράκι τύπου gouda
Υλικά για την γέμιση
750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Για την μπεσαμέλ
80 γραμμάρια. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά μετά την μπεσαμέλ και τέλος συναρμολογούμε το φαγητό μας.
1)Για τον κιμά
Ρίχνουμε τον κιμά και το κρασάκι και αφήνουμε όλα μαζί χαμηλώνοντας την φωτιά να σωταριστούν καλά.
Ρίχνουμε την σάλτσα μας αλάτι και το πιπέρι (αν θέλουμε)και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Θέλουμε ο κιμάς μας να έχει σαλτσούλα για να το σουρώσουμε και το ζουμάκι να το χρησιμοποιήσουμε μετά.
Προσέχουμε η σάλτσα να έχει βράσει καλά . Αφήνουμε να κρυώσει αφού πρώτα την σουρώσουμε σε ένα μπολ με σουρωτήρι κρατώντας τα ζουμάκι.
Ο κιμάς έτσι μένει στεγνός ώστε να μπορούμε εύκολα να γεμίσουμε τα κανελόνια .
2)Για την μπεσαμέλ
Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με το σύρμα .
Τέλος ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πηκτώσει το μείγμα μας και να κάνει φουσκάλες.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε.
Η μπεσαμέλ σας θα είναι πηκτή αλλά όχι σφιχτή !Καλύψτε με διαφανής μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε για να μην κάνει πέτσα και πάμε να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλίτσες λάδι πάνω από την μπεσαμέλ και απλώνουμε με ένα πινελάκι να πάει το λαδάκι παντού.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε 180 βαθμούς αέρα ή αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
3)Για τα κανελόνια
Στρώνουμε τα κανελόνια μας άδεια σε ένα ταψάκι. Στο μπολ που βάλαμε τον κιμά σουρωμένο προσθέτουμε τυράκι και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατεύουμε τον κιμά.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας ! Αν δεν έχουμε σακούλα τότε μπορούμε εξίσου και με το κουταλάκι.
4)Συναρμολόγηση
Αφού γεμίσουμε τα κανελόνια μας ρίχνουμε στο ταψάκι μας και το ζουμάκι από τον κιμά που κρατήσαμε και από πάνω απλώνουμε την μπεσαμέλ.
Αφού γεμίσουμε τα κανελόνια μας ρίχνουμε στο ταψάκι μας και το ζουμάκι από τον κιμά που κρατήσαμε και από πάνω απλώνουμε την μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλίτσες λάδι πάνω από την μπεσαμέλ και απλώνουμε με ένα πινελάκι να πάει το λαδάκι παντού.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε 180 βαθμούς αέρα ή αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram