Εύκολο γλυκό καρότο (γλυκό κουταλιού )!!! | Aspas_recipes

Εύκολο γλυκό καρότο (γλυκό κουταλιού )!!!

glyko-koutalioy-karoto

Το πιο εύκολο και οικονομικό γλυκό κουταλιού που μπορείς να φτιάξεις είναι σίγουρα το #γλυκό #κουταλιού #καρότο . Νόστιμο και πολύ εύγεστο  το γλυκό κουταλιού καρότο  σε λίγα λεπτά έχεις ένα νόστιμο γλυκό είτε για να το απολαύσεις με το απογευματινό σου καφεδάκι , είτε για τις παρασκευές των γλυκών σου . Ταιριάζει τέλεια να το σερβίρεις  με γιαουρτάκι και κανέλα . 


glyko-koutalioy-karoto1

Για το #γλυκό #κουταλιού #καρότο θα χρειαστούμε :

Υλικά για το γλυκό κουταλιού

1 κιλό καρότα, πλυμένα και καθαρισμένα

750 γραμμάρια ζάχαρη

1 λεμόνι και το ξύσμα του

300  ml νερό  από τα βρασμένα καρότα 

2-3 φύλλα αρμπαρόριζα

glyko-koutalioy-karoto2

Οδηγίες 

Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο εργαλείο κοπής λαχανικών 
ή  με τον αποφλοιωτή  πατάτας ).

glyko-koutalioy-karoto3

Τυλίγουμε το καρότο σε ρολάκια και  το περνάμε  σε κλωστή με την βοήθεια μιας βελόνας.(κάνουμε ενα κόμπο στην κλωστη όπως θα κάναμε αν ράβαμε )

glyko-koutalioy-karoto4

Μπορούμε αντί για κλωστή να  καρφώσουμε το  κάθε ένα με μια οδοντογλυφίδα . 

glyko-koutalioy-karoto5 glyko-koutalioy-karoto5

glyko-koutalioy-karoto6

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και βράζουμε για 5’.

Στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι και κρατάμε 1 ποτήρι  νερό (300 ml)  από το βρασμένο καρότο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  την ζάχαρη, το νερό από το βρασμένο καρότο, και βράζουμε  το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 5’ μέχρι να πυκνώσει.

glyko-koutalioy-karoto7

Τότε, ρίχνουμε  μέσα στο σιρόπι το βρασμένο καρότο  όπως είναι (με την κλωστή ή την οδοντογλυφίδα ) .

glyko-koutalioy-karoto8

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή - μεσαία  ένταση (σε εστία 5-7 ).

glyko-koutalioy-karoto9

Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε (όχι με κουτάλα για να μην χαλάσει το σχήμα τους)   και αφήνουμε για 20  λεπτά περίπου να βράσει. (Αναλογα την δύναμη της κουζίνας μα)

Ξαφρίζουμε με κουτάλι τον αφρό στην επιφάνεια του σιροπιού. 

glyko-koutalioy-karoto10 glyko-koutalioy-karoto11

Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα. 

Ελέγχουμε αν έδεσε το σιρόπι σωστά. Αν όχι, αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό στην κατσαρόλα και ξανά βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, βγάζουμε  την κλωστή και προσεκτικά βάζουμε το γλυκό μας σε βάζα αποστειρωμένα. Καλύπτουμε με σιρόπι . Σφραγίζουμε με τα καπάκια και γυρνάμε ανάποδα τα βάζα μας για 24 ώρες.

Κατόπιν αποθηκεύουμε τα βάζα με το #γλυκό του #κουταλιού #καρότο στα ντουλάπια της κουζίνας μας .

glyko-koutalioy-karoto12

Tip

Για να αποστειρώσουμε το βάζο, το βουτάμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά και το τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί πάνω σε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Κάνουμε το ίδιο με το καπάκι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 10 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments