Υλικά για 2 πυρέξ ή για 1 ταψί κουζίνας
1 πακέτο κοχύλια 500 γρ
Για την γέμιση
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος + χοιρινός 50%
3-4 κρεμμύδια ξερά
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
1 σφηνάκι κρασί
Ακόμα
500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρα
200 γρ τυρί gouda
Οδηγίες
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα σε φέτες ξερά κρεμμύδια. Αφήνουμε να γυαλίσουν και να μαραθούν σε χαμηλή φωτά για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρασί και τον πελτέ ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε 1 -2 φλιτζάνια νερό , αλάτι , πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
Όταν σωθούν όλα τα υγρά ο κιμάς μας είναι έτοιμος! Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος προκειμένου να κρυώσει ελάχιστα ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κοχύλια.
Στο εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα κοχύλια
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει νερό να κοχλάζει με αλάτι ρίχνουμε τα κοχύλια και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε γέμιση και γεμίζουμε τα κοχύλια τοποθετώντας τα σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε πρώτα λαδώσει.
Προσπαθούμε να τα στήσουμε όρθια και το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε όλο το ταψί με κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με τυριά.
Ψήνουμε 180 βαθμούς αέρα ή 200 βαθμούς αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν τα τυριά!!
Καλή σας απόλαυση !!!
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments