Κοχύλια γεμιστά με κιμά και κρέμα γάλακτος!

koxyliagemista-me-kima

Ένα άκρως πεντανόστιμο φαγητό! Συνίσταται ως φαγητό ημέρας αλλά και ως Κυριακάτικο φαγητό! Εντυπωσιάζει σε τραπέζι γιορτής και μπουφέ!

koxylia-gemista-me-kima

Υλικά  για 2 πυρέξ ή για 1 ταψί κουζίνας

1 πακέτο κοχύλια 500 γρ

Για την γέμιση

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος + χοιρινός 50%

3-4 κρεμμύδια ξερά 

3 κουταλιές πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

αλάτι- πιπέρι

1 σφηνάκι κρασί

Ακόμα

500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρα

200 γρ τυρί gouda

koxylia-gemista-me-kima

Οδηγίες

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την γέμιση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα σε φέτες ξερά κρεμμύδια. Αφήνουμε να γυαλίσουν και να μαραθούν σε χαμηλή φωτά για περίπου 20 λεπτά.

koxylia-gemista-me-kima

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρασί και τον πελτέ ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε 1 -2 φλιτζάνια νερό , αλάτι , πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά . 

koxylia-gemista-me-kima

Όταν σωθούν όλα τα υγρά ο κιμάς μας είναι έτοιμος! Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος προκειμένου να  κρυώσει ελάχιστα ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κοχύλια.

koxylia-gemista-me-kima

Στο εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα κοχύλια

Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει νερό να κοχλάζει με αλάτι ρίχνουμε τα κοχύλια και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε γέμιση και γεμίζουμε τα κοχύλια τοποθετώντας τα σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε πρώτα λαδώσει.

koxylia-gemista-me-kima

Προσπαθούμε να τα στήσουμε όρθια και το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε  όλο το ταψί με κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με τυριά.

Ψήνουμε 180 βαθμούς αέρα ή 200 βαθμούς αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν τα τυριά!!

Καλή σας απόλαυση  !!!

koxylia-gemista-me-kima

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments